Úvod Výrobcovia Samsung Phablet Samsung Galaxy Note 6 by mohol byť predstavený už v júli

Phablet Samsung Galaxy Note 6 by mohol byť predstavený už v júli

12
© Ilustračné foto - tnt.com
Samsung Galaxy Note5 je jeden z najlepších, ak nie najlepší phablet na mobilnom trhu. Kombinácia veľkého displeja s jemným rozlíšením, výkonného čipsetu a multifunkčného pera S Pen učarovala nejednému technologicky zameranému jedincovi.

Samsung samozrejme neplánuje pri Note sérii ubrať z plynu. Práve naopak. Novú generáciu Note 6 s pracovným názvom Grace by mohol Samsung predstaviť už v polovici júla, čo nie je až tak ďaleko. S informáciami prišiel kórejský server The Bell, ktorý cituje dobre oboznámené zdroje s touto záležitosťou. Server okrem toho uviedol, že Galaxy Note 6 príde rovno s predinštalovaným Androidom N.

Jeho vývojársky náhľad je už k dispozícii, a teda môžeme predpokladať, že stabilná verzia bude dokončená niekedy začiatkom leta. Informácie neprezrádzajú nič o parametroch phabletu, predošlé dohady ale naznačujú 5,8-palcový QHD Super AMOLED displej, 6 GB operačnú pamäť RAM alebo nekompromisný fotoaparát, ktorý bude rovnaký, ako v prípade modelov Galaxy S7.

Samsung len nedávno zahájil sériovú výrobu 256 GB pamäťových modulov, preto by sme mohli predpokladať, že Samsung tento kus kremíka použije aj v novom phablete. K 128 GB verzii zariadenia by tak pribudol aj 256 GB model. Cena samozrejme nízka nebude, pri Galaxy Note línii sme si na to ale už tak trochu zvykli.