Úvod Zaujímavosti Operátor odhalil najhorších vlastníkov smartfónov. Patríte k nim aj vy?

Operátor odhalil najhorších vlastníkov smartfónov. Patríte k nim aj vy?

6

Verizon, americký operátor, sa rozhodol zverejniť výsledky výskumu, ktorý sa týkal vzťahu medzi človekom a mobilným telefónom. Odhalil to, že približne polovica vyspovedaných ľudí ničí telefóny pravidelne a občas dokonca aj veľmi kretívnymi spôsobmi.

V rámci výskumu operátor vyspovedal celkovo 1000 respondentov. Približne polovica (49 %) sa priznala k tomu, že svoj mobil niekedy rozbila, či stratila, čo sa však v priemere týkalo viac, ako dvoch zariadení odpísaných rôznymi spôsobmi.

  • Pád do vody (43 %) alebo vypratie v práčke (42 %)
  • Pád na zem (22 %)
  • Pád z okna (20 %)
  • Zlikvidovanie domácim miláčikom (20 %)
  • Mobil bol tlmiteľom pádu respondenta (20 %)

Zaujímavosťou je taktiež to, že ľudia do 30 rokov majú 2x väčšiu tendenciu ničiť telefóny ako tí, ktorí patria do vekovej kategórie nad 30 rokov. Z prieskumu taktiež vyšlo najavo, že bezdetní používatelia o svoj telefón z nešikovnosti prišli v 38 % prípadov a naopak tí, čo deti majú, až v 67 %.

Na záver výskumu operátor pridal aj niektoré zaujímavé prípady zničenia telefónov: „Nastúpil som do taxíka a v tom momente zistil, že mi telefón vypadol z vrecka. Preto som poprosil šoféra, aby sa vrátil. On zacúval a mobil prešiel,“ znie jeden príbeh.

„Telefón mi spadol na schodisku, niekoľkokrát sa poodrážal a nakoniec dopadol na zem tri poschodia podo mnou,“ priznáva sa ďalší respondent.

A čo vy? Tiež máte nejaký kuriózny prípad zničenia telefónu?