Americká spoločnosť z Minnesoty, Ideal Conceal, je na poli zbraní nováčikom. Už aj podľa názvu je zjavné, že sa chcú zaoberať zbraňami, ktoré ľahko schováte a na prvý pohľad ako zbraň vôbec nemusia vyzerať. Téme sa venoval server Digital Trends.

Ich prvým kúskom je pištoľ, ktorá vyzerá ako smartfón. Ide o dvojhlavňový 0.380 kaliber, ktorý viete poskladať do podoby smartfónu. Podobne ako skutočný smartfón, aj nový Ideal Conceal môžete veľmi jednoducho nosiť v nohaviciach a na okolí si nikto nevšimne, že máte pri sebe strelnú zbraň.

Spoločnosť svoj nový počin okomentovala takto: „Myšlienka za Ideal Conceal nasleduje každodenný dopyt po zbraniach, ktoré pri sebe môžete mať každý deň, no takým spôsobom, aby vám to neprekážalo. Od mamičiek, ktoré idú odniesť svoje deti na futbal až po profesionálov všetkých typov. Naša zbraň vám dáva možnosť nestať sa obeťou.

Ideal Conceal zatiaľ nie je vo výrobe. Spoločnosť má stále pracovať na finálnom dizajne, no po dokončení by malo ísť o relatívne cenovo dostupnú záležitosť. Predávať by sa totiž mala za 395 dolárov, čo je v prepočte približne 353 EUR. Firma mala podľa rozhovoru pre CNNMoney zaevidovať vyše 2500 záujemcov.