Úvod Zaujímavosti Apple je najhodnotnejšia značka na planéte. Google na úkor Samsungu druhý

Apple je najhodnotnejšia značka na planéte. Google na úkor Samsungu druhý

2
Hodnota značky je veľmi zaujímavá a dôležitá vlastnosť. Poukazuje totiž na silu marketingu a lojálnosť svojich zákazníkov. Apple sa v tomto hodnotení opäť umiestnil na prvom mieste a vyzerá to tak, že sa len tak ľahko nezastaví.

Google, resp. Alphabet (po veľkej reorganizácii), konečne porazil Samsung a umiestnil sa na prvom miestne. Spoločnosť z Mountain View sa za Samsungom držala ešte od roku 2012. To posunulo Samsung na tretiu pozíciu. Samsung síce rastie, no pomalším tempom ako prvé dve spoločnosti. Juhokórejský gigant má len niečo vyše 50 % z toho, čo Apple.

Okrem Google bol veľkým víťazom aj Amazon. Narástol totiž o úžasných 24 % a preskočil značky ako Microsoft a amerických operátorov Verizon a AT&T. Ich telefón, Fire, síce nezožal úspech, no prémiová služba Prime áno, čo sa okamžite odzrkadlilo aj na výsledkoch.

najcennejsie-znacky

Do TOP 10 sa dostala ešte jedna značka – China Mobile. Aktuálne sa nachádza na 9. mieste a to aj napriek tomu, že donedávna ich na západne vôbec nepoznali. Rásť neprestáva ani sociálna sieť Facebook. Od roku 2013 narástla o 500 % a nevyzerá to tak, že by spomaľovala. Momentálne okupuje 18. priečku.

vyvoj-ceny-znaciek