Aplikácia YouTube trpí jedným zásadným nedostatkom. Ak si chcete pozrieť video, no ste obmedzení pomalým internetovým pripojením, jedinou možnosťou je čakanie na načítanie videa priamo v aplikácii YouTube.

Menej trpezliví používatelia znížia v nastaveniach kvalitu videa na minimum, čo pomôže rýchlejšiemu načítavaniu, no zážitok zo sledovania je podstatne horší.

Na sociálnej sieti Google+ zverejnil užívateľ Akshay Jsd snímky obrazovky z aplikácie YouTube, ktoré prezrádzajú novú funkciu načítavania videí v YouTube aplikácii na pozadí. Užívateľ sa domnieva, že zmeny nastali na strane servera a nová funkcionalita sa mu objavila po tom, čo vymazal v nastaveniach dáta aplikácie YouTube. Používa pritom verziu aplikácie YouTube s číslom 11.0.8.51.

Podľa diskusie na komunitnom fóre Reddit sa novinka týka bežnej aplikácie a nie len platenej verzie YouTube Red, ako sa pôvodne predpokladalo. Keďže ide o veľmi čerstvé informácie, zatiaľ nie je jasné, či Google len novinku testuje na obmedzenom počte náhodne vybraných používateľov alebo sa chystá jej globálne uvedenie.

youtube

Každopádne by možnosť načítavania videí na pozadí podstatne zvýšila používateľský komfort aplikácie YouTube. Tému sledujeme a akonáhle sa objaví viac informácií, určite vám ich prinesieme.