Úvod Novinky Android Android N prináša nočný režim, zmenilo sa aj ďalších pár vecí

Android N prináša nočný režim, zmenilo sa aj ďalších pár vecí

1
V minuloročnom Developer Preview Android M sme videli, že sa na scénu vrátil nočný režim. To znamenalo, že menu bolo ladené do tmavých farieb, čím mohlo byť príjemnejšie nielen pre vaše oči, ale aj pre batériu smartfónu. S finálnou verziou Android 6.0 Marshmallow však tento nočný režim zmizol. Čo je však ešte zaujímavejšie, Android N Developer preview opäť prináša nočný režim. Zmizne tiež? Zatiaľ netušíme.

Neprichádza však zakopaný vo vývojárskych nastaveniach tak, ako tomu bolo minulý rok. Ó, nie. Google ho zabudoval priamo do nastavenia používateľského rozhrania, ktoré prišlo spolu s Android 6.0. Podobne ako v Android 6.0, aj v Android N si môžete nastaviť či chcete, aby bol nočný režim zapnutý neustále alebo aby sa zapínal na základe vopred stanoveného času.

nocny-rezim

Nočný režim už však nie je len o tmavých farbách. V nastaveniach si môžete ponechať bielu farbu, zapnúť si však zároveň môžete červený filter, ktorý zmení farby displeja tak, aby boli príjemnejšie na oči. Zároveň si môžete nastaviť automatické zníženie jasu. Nakoniec, všetky tieto nastavenia si môžete skombinovať podľa svojej vlastnej chuti.

Momentálne je príliš skoro na to, aby sme mohli predpovedať či sa nočný režim z Android N dostane aj do finálnej verzie. Vzhľadom na nové funkcie a krajšie zabudovanie do systému to vidíme pozitívne.

Čo hovoríte na nočný režim? Páči sa vám, že Google umožňuje prepnúť telefón z prevažne bieleho menu na tmavšie?