Záznam spomalených slow-motion videí nie je dnes pri smartfónoch už žiadnou novinkou. Túto funkciu ponúkajú zariadenia už aj zo strednej triedy či iné, podstatne lacnejšie modely. Rozdiel je však samozrejme v kvalite záznamu.

Teto obľúbený filmový efekt pochopiteľne nájdeme aj v najnovšom vrcholovom smartfóne z Južnej Kórey, Samsungu Galaxy S7 edge. Ten v skutočnosti vyniká v každom aspekte, od dizajnu, naprieč hardvérovou výbavou až po napríklad odolnosti voči vode a prachu. Samostatnou kategóriou je potom úplne nový fotoaparát, ktorý samozrejme dokáže zhotoviť aj štýlové spomalené videá.

Jeden užívateľ komunitného fóra Reddit mal tú česť vyskúšať si Galaxy S7 edge v praxi a nezabudol otestovať aj spomínanú funkciu záznamu spomaleného videa.

Samsung Galaxy S7 edge dokáže zhotoviť slow-motion zábery v snímkovaní 240 fps, pri rozlíšení 720p HD. Momentále nie je celkom jasné, či ide priamu hodnotu 240 pfs alebo sa k nej softvér dostal v rámci interpolácie zo 120 fps. Napriek skoro nebadateľným drobným skresleniam ide o veľmi kvalitný záznam, ktorý určite zaujme. Pri takomto zázname si môžete vo video sekvencii vybrať, ktorý konkrétny úsek videa má byť spomalený, a ktorý sa má prehrávať v štandardnej rýchlosti. Nižšie si môžete pozrieť video, ktoré vám ukáže výsledok takéhoto záznamu.