Ak v blízkosti vás preletí nejaký dron, určite si to všimnete. Tieto lietajúce hračky, vznášajúce sa kamery alebo quadrokoptéry, ako sa často nazývajú, dnes zažívajú veľký boom. Na trhu ich je nespočetné množstvo, v rôznych cenových kategóriách a technologických vybaveniach.

Spoločnosť TRNDlabs má na svedomí vôbec najmenšieho lietajúceho drona s pripojenou kamerou, aký bol kedy pre komerčný trh vyrobený. Pokojne by sa mohlo stať, že ho počas letu prehliadnete. Nesie názov SKEYE Nano a jeho výhodou nie sú len doslova miniatúrne rozmery, ale aj veľmi prijateľná cena. Zariadenie meria len 39,8 mm x 39,8 mm x 22 mm a stojí približne 69 dolárov.

dron

Spoločnosť tvrdí, že s týmto mini dronom môžete vo vzduchu bezproblémovo vykonávať rôzne triky, otočky, presuny a podobne, pričom všetko zachytí kamera. Tá má síce len 0,3 Mpx ale pre obyčajné video bohate stačí. Dáta sa ukladajú na pamäťovú kartu, ktorú dostanete k zariadeniu zadarmo, aj keď iba s kapacitou 2 GB. Nižšie nájdete prezentačné video, ktoré vám ukáže schopnosti SKEYE Nano drona.

Príjemnou správou pre technologických nadšencov je, že SKEYE Nano Dron je oddnes komerčne dostupný. Začal ho ponúkať známy online predajca amazon.com.