Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo: Nové Moto smartfóny ponúknu snímač odtlačkov a minimálne 5″ displeje

Lenovo: Nové Moto smartfóny ponúknu snímač odtlačkov a minimálne 5″ displeje

1
Motorola

Po tom, čo čínsky výrobca Lenovo oznámil koniec legendárnej značky Motorola, zostali mnohí v šoku. Neskôr sa však ukázalo, že portfólio s modelovým radom Moto bude existovať aj naďalej. Nastanú ale razantné konštrukčné či hardvérové zmeny, ktoré by mali zabezpečiť väčší úspech príslušných smartfónov.

Jednou z nich bude integrácia snímača odtlačkov do každého jedného modelu. Tie spoločnosť Motorola vôbec nepoužívala, ak teda samozrejme nepočítame model Atrix z roku 2011.

Lenovo má všetky nadchádzajúce smartfóny navyše vybaviť 5 a viac palcovou uhlopriečkou displeja, informuje web gsmarena.com. Novinky z radu Moto by mali ponúkať hi-end špecifikácie, zakiaľ čo mid a low-end kategóriu vyplnia dostupnejšie kúsky priamo od čínskeho výrobcu.

Chen Xudong, jeden z TOP manažérov Lenovo, zároveň prezradil, že sa služby a produkty (Google Play, YouTube, Gmail atď.) Google vrátia do Číny ešte počas tohto roka. Internetový gigant ich musel kvôli zlému prístupu vlády a slabej ochrane duševného vlastníctva stiahnuť, čím poskytol voľný priestor pre miestnu konkurenciu.

Lenovo kúpilo amerického priekopníka v telekomunikačnom priemysle (spoločnosť Motorola) v roku 2014 od Google. Značka Motorola ale úplne nezmizne, zostane iba pre biznis zákazníkov. „Moto by Lenovo“ bude zase určená pre bežných spotrebiteľov s vyššími nárokmi.

Je to náš poklad. Chceme Motorolu nielen chrániť, ale aj posilniť, uviedol šéf čínskeho výrobcu Yang Yuanqing na margo jeho novej stratégie.