Oficiálna aplikácia najväčšej sociálnej siete Facebook často znáša vlnu kritiky za ťažkopádne rozhranie a hlavne energetickú náročnosť. Facebook dokonca vydal „Lite“ verziu oficiálnej aplikácie, ktorá je rýchlejšia a úspornejšia, ale okresaná o mnohé funkcie.

Neexistuje veľa aplikácií tretích strán, ktoré by plnohodnotne nahradili tú oficiálnu od Facebooku. Aplikácia Folio pre Android ale predsa len ukazuje, že je možné vytvoriť kvalitnú alternatívu. Aj keď táto aplikácia nie je žiadnym spôsobom spojená s Facebookom a nemá ani plný prístup k jeho funkčnosti, stále dokáže poskytnúť všetko potrebné.

Veľkou výhodou aplikácie je citeľne menšia energetická náročnosť. Môžete si v nej nastaviť synchronizačný plán v rôznych časových intervaloch. Aplikácia Folio bude v hlbokom spánku, napríklad raz za hodinu skontroluje aktualizácie a upozornenia a opäť sa vráti „do perín“.

Používateľské rozhranie aplikácie
Používateľské rozhranie aplikácie

Používateľské rozhranie si navyše môžete vylepšiť prostredníctvom farebných tém. V ponuke je ich približne 40. Poklonu si zaslúžia aj vývojári, ktorí dokážu rýchlo reagovať na vzniknuté problémy a neustále pracujú na nových funkciách. Dúfame, že Facebooku nezačne táto aplikácia ležať v žalúdku a nebude lobovať za jej odstránenie z obchodu Google Play. Ak navštevujete sociálnu sieť Facebook a chcete vyskúšať niečo nové, zamierte do obchodu Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.creativetrends.folio.app“]