Úvod Zaujímavosti Kandidát na prezidenta USA chce vypnúť internet, vraj ubudne teroristov

Kandidát na prezidenta USA chce vypnúť internet, vraj ubudne teroristov

7

Ak ste ešte nepočuli o americkej TV hviezde, biznismenovi s nehnuteľnosťami a po novom už aj kandidátovi na post prezidenta Spojených štátov, je najvyšší čas to napraviť, pretože jedno z jeho najnovších vyhlásení stojí skutočne za to. Ide totiž o bližšie nešpecifikované obmedzenie dátovej diaľnice.

Internet by mal byť podľa Donalda Trumpa v „určitých spôsoboch obmedzený“. Tieto slová navyše zazneli počas výzvy na znemožnenie prístupu moslimov na pôdu USA, vďaka čomu chce zabrániť organizácii teroristov a prípadných teroristických útokov. Z jeho úst však zaznelo aj niečo, čo sa dá preložiť ako vypnutie, respektíve zatvorenie internetu. Ako odborníka na poradenstvo si dokonca zvolil Billa Gatesa, jedného zo zakladateľov softvérového giganta Microsoft.

Upozornil spravodajský web Sputnik.

Donald Trump je známy svojimi vyhláseniami bez takzvanej servítky, ktoré sú často označované za extrémne kontroverzné. Vedia pobúriť verejnosť tým, že obsahujú urážku buď konkrétnej osoby alebo menšiny, za čo si populárny kandidát vždy vyslúži pozornosť všetkých TOP médií, vrátane bulvárov. Podľa aktuálnych prieskumov má veľkú šancu vo svojej kampani uspieť a prebojovať sa tak až do Bieleho domu.

Súčasť plánu proti džihádistom

Trumpove čerstvé nápady zapadajú do plánu boja s džihádistickými skupinami, ktoré chce oslabiť a neskôr aj úplne zničiť. Internet je údajne jednou z možností, kde sa normálni ľudia dokážu veľmi rýchlo zradikalizovať. Biznismen tvrdí, že malé deti pozerajú videá, ktoré by pozerať nemali a potom prichádzajú na nesprávne myšlienky a neskôr aj činy.

Internet vybuchol

Po tom, čo Donald Trump ambiciózne výzvy vykričal do sveta, rozvíril hladinu dna nervov používateľov internetu a názor vyjadrilo i niekoľko známych mien, medzi ktorými nechýba ani CEO spoločnosti Amazon. Sociálna sieť Twitter je preto momentálne zaplnená vtipnými útokmi na jeho osobu.