Aplikácia správ a počasia od spoločnosti Google ako aj jej webové rozhranie poskytuje skvelý prehľad najnovších mediálnych správ a poveternostných informácií v konkrétnej oblasti. Jediným problémom bola obmedzená lokalizácia na niektoré krajiny, respektíve jazyky.

Služba už ale aktuálne pracuje v 35-tich jazykoch, medzi ktorými nechýba aj slovenčina. Prostredníctvom aplikácie sa teraz môžete informovať o aktuálnom počasí vo vašej oblasti aj s predpoveďou.

Obraz o momentálnom dianí následne poskytne prehľad správ zo slovenských médií, ktoré sú rozdelené do sekcií. Prečítať si tak môžete informácie z aktuálneho diania, zo zahraničia, športu, ekonomiky technológií a podobne. Samotné kategórie si je možné prispôsobiť podľa záujmov či preferovaných oblastí. Aplikácii nechýba pár kozmetických nastavení alebo možnosť zmeny na čiernu tému rozhrania.

googlespravy

Spoločnosť Google podľa jej vyjadrení do výberu zobrazovaných správ žiadnym spôsobom nezasahuje a agregované sú na základe aktuálnosti, rôznorodosti a relevantnosti.

Aplikáciu správ a počasia spoločnosti Google si môžete stiahnuť bezplatne z obchodu Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.genie.geniewidget“]