Úvod Zaujímavosti Samsung si chce dať patentovať inteligentný prsteň na ovládanie iných zariadení

Samsung si chce dať patentovať inteligentný prsteň na ovládanie iných zariadení

0

Juhokórejský gigant má plány do budúcnosti naozaj bohaté. Na základe žiadosti o pridelenie patentu je relatívne jednoduché usúdiť, že chystá niečo, čo sa podobá takzvanému smartringu. Ten by mal slúžiť ako kompaktné diaľkové ovládanie smartfónov, inteligentných televízorov či iných spotrebičov v každej modernej domácnosti.

Patentovú prihlášku zverejnil americký úrad USTPO. V nej môžeme vidieť aj jednoduchý náčrt, kde je vďaka prítomnosti prsteňa vidieť na displeji smartfónu špeciálnu ponuku s ovládacími prvkami. Samsung taktiež spomína sociálne siete, cez ktoré má byť novinka na prsty používateľov prepojená. Takáto netradičná kombinácia údajne prinesie niekoľko ďalších funkcií.

Prihláška bola vyplnená a podaná ešte počas leta, niekedy v júni, informuje web PhoneArena.

Treba ešte brať samozrejme do úvahy, že patentované technológie nemajú istú budúcnosť. Väčšina z nich zostáva iba na papieroch, aj keď vyzerajú zaujímavo a užitočne. To isté sa preto môže stať s týmto inteligentným prsteňom.

Podobný nápad z Indiegogo

Niečo podobné sme mali príležitosť vidieť dávnejšie na komunitnom webe Indiegogo (alternatíva za Kickstarter). Zariadenie nesie názov MOTA a ponúka okrem iného aj maličký zobrazovací panel vo farebnom prevedení. Tvorcovia kampane celkovo vyzbierali od podporovateľov 126% z požadovanej finančnej injekcie. Prsteň poslúži na zobrazovanie notifikácií (počet prijatých správ, e-mailov aťd.) alebo spojenie s populárnymi sociálnymi sieťami.