Úvod Novinky Aktuálne Samsung GALAXY S6 edge+ má tak dobrý fotoaparát ako XPERIA Z5, prezradil...

Samsung GALAXY S6 edge+ má tak dobrý fotoaparát ako XPERIA Z5, prezradil test

25

Keď sa nová vlajková loď Sony dostala do rúk odborníkom z DxOMark, hneď bolo každému jasné, kto bude najbližšie mesiace kraľovať s najlepším fotoaparátom. Jednému smartfónu sa to však takmer podarilo, za čo môže byť Samsung na svoj šperk Galaxy S6 edge+ skutočne pyšný.

V profesionálnom fototeste totiž obstál veľmi dobre. S priemerným počtom bodov 87 sa dokázal umiestniť až na samom vrchole TOP rebríčka, hneď vedľa modelu Xperia Z5, ktorý má zhodou okolností rovnaký počet. Oba kúsky získali za fotografie 88 a za video 86 bodov.

Zaujímavosťou ale je, že Galaxy Note5 s rovnakou výbavou akou disponuje aj Galaxy S6 edge+, získal o pár bodov menej. Podľa webu PhoneArena za to môže stratégia juhokórejského výrobcu, keďže do modelov Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ a Note 5 dáva dva mierne rozdielne foto senzory – jeden je vlastný ISOCELL a ten ďalší pochádza od Sony. Samsung ich však nevybavil podľa typu krajiny alebo inej charakteristiky, ale úplne náhodne, takže čo sa vnútri naozaj ukrýva, nikto presne povedať nevie. Neprezradili to ani ľudia z DxOMark.

Testovanie pozostávalo zo siedmich kategórií. Bol medzi nimi kontrast s expozíciou, farby, automatické zaostrovanie, textúra, šum, artefakty, blesk + stabilizácia pre videá.

Nižšie nájdete podrobné hodnotenie jednotlivých kategórií.

DxOMark-scores-for-the-Galaxy-S6-edge-and-Xperia-Z5 DxOMark-scores-for-the-Galaxy-S6-edge-and-Xperia-Z5 (1)