Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má nový „Bio Procesor“. Určený je pre novú generáciu fitness príslušenstva

Samsung má nový „Bio Procesor“. Určený je pre novú generáciu fitness príslušenstva

0

Samsung je toho názoru, že nastal čas na menšiu či väčšiu fitness revolúciu. Nie je totiž spokojný s tým, že fitness príslušenstvo, ktoré máme k dispozícii dnes dokáže viac-menej zmerať len rýchlosť pulzu.

Spoločnosť dnes predstavila nový procesor, ktorý bude schopný pracovať s údajmi ako napríklad: telesný tuk, svalová hmota, rýchlosť tepu, teplota kože a úroveň stresu (aj keď v tomto prípade sa viac hodí úroveň spotenosti). Samsung svoj nový čip nazval „Bio-Procesor“ a predávať ho začne už v prvej polovici roka 2016.

Fitness príslušenstvo sa v roku 2015 revolúcie v žiadnom prípade nedočkalo. Predpokladalo sa, že s trackerom, ktorý bude vedieť merať vyššie spomenuté atribúty príde aspoň jedna spoločnosť. Nakoniec si to nedovolil ani taký Apple. Samsung sa preto rozhodol celú situáciu vziať do vlastných rúk a ukázať, že jeho inovátorské dni ešte nie sú za nimi. Momentálne je však otázne či bude Bio procesor fungovať skutočne tak, ako ho Samsung opisuje.

Rovnako sa dá predpokladať, že nový čip už čoskoro skončí v niektorom z ďalších nositeľných zariadení spoločnosti. Vyzerá to však tak, že novú technológiu si nenechá len pre seba a začne ju predávať aj ďalším spoločnostiam. Pri samotnom predstavení dokonca zaznela hláška, že nový čip navrhli tak, aby „zabezpečil zrýchlený vývoj“ nových fitness a zdravotných pomôcok. To znie celkom dobre!

K Bio procesoru si Samsung pripravil aj krátke video, ktoré zverejnil ešte v júli tohto roku.

https://www.youtube.com/watch?v=1oNTt3oCjzU