Údajná podoba smartónu Xiaomi Mi 5

Xiaomi Mi 5 je jeden z najočakávanejších smartfónov budúceho roka. S jeho blížiacim sa oficiálnym predstavením sa vynára čoraz viac a viac informácií. Nekonkrétne dohady a uniknuté snímky teraz dopĺňajú presnejšie informácie.

O tie sa postaral internetový predajca oppomart.com, ktorý na svojich stránkach zverejnil kompletnú špecifikáciu tohto vlajkového modelu ako aj cenu.

Tešiť sa môžeme na 5,5 palcový displej s QHD rozlíšením (2560 x 1440 pixelov), 4GB operačnú pamäť RAM alebo interné úložisko v kapacitách 16, 64 alebo až 128GB. O poriadny výkon sa postará nekompromisný čipset Snapdragon 820, ktorý bude napríklad spracovávať aj snímky zhotovené 20 MPix zadným a 8 MPix predným fotoaparátom.

Kapacita batérie sa zastavila na hodnote 3800 mAh a zariadenie bude bežať na operačnom systéme Android 5.1 Lollipop so skvele optimalizovanou nadstavbou MIUI 7. K dispozícii by malo byť čierne a biele farbené prevedenie, a rátame aj s použitím NFC technológie alebo snímača odtlačkov prstov.

mi5

Spoločnosť Xiaomi je populárna hlavne vďaka bezkonkurenčnému pomeru ceny a výbavy pri svojich zariadeniach. Za smartfón Xiaomi Mi 5 si ale napriek povesti výrobcu budeme musieť priplatiť možno viac, ako sme očakávali. Predajca vyrukoval s cenou až 599 dolárov.

Smartfón bude oficiálne odhalený niekedy v priebehu mesiaca február roku 2016 a už teraz máme dobrú predstavu o tom, čo nás čaká.