Aplikácia Google Play Knihy patrí medzi popredné aplikácie pre čítanie elektronických kníh. Jej užívateľské prostredie je jednoduché, intuitívne a podstatnou funkciou je možnosť nahrávania vlastných kníh v obvyklých formátoch.

Aplikácia mala aj pár drobných nedostatkov, kde jedným z nich bolo čítanie v noci. Drvivá väčšina konkurenčných aplikácií má vo svojej výbave takzvaný režim pre nočné čítanie. Ten filtruje modré svetlo žiariace z displeja, ktoré spôsobuje nespavosť ale aj podráždenie očí v zlých svetelných podmienkach.

Tento režim konečne dostáva aj aplikácia Google Play Knihy. Režim pre nočné čítanie sa prejaví obvyklým oranžovo-sépiovým odtieňom, ktorý vám umožní oveľa príjemnejšie konzumovanie textu a obsahu e-kníh v noci a vo večerných hodinách. Práve v tejto dobe sa väčšina užívateľov uchyľuje k čítaniu. Intenzita filtra sa bude stupňovať postupne podľa času. Neskoro v nočných hodinách bude filtrovanie najsilnejšie.

googleplayknihy

Aktualizácia aplikácie sa začala šíriť dnes, preto ak radi na smartfóne alebo tablete čítate, navštívte obchod Google Play. Pre nedočkavcov je tu možnosť inštalácie prostredníctvom uvoľneného .apk súboru, ktorý nájdete v →tomto odkaze

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.books“]