Úvod Novinky Aktuálne ASUS útočí na Apple: Ak si kúpite náš smartfón, puzdro s batériou...

ASUS útočí na Apple: Ak si kúpite náš smartfón, puzdro s batériou nie je treba

42
ZenFone Max v akcii

Jabĺčko predstavilo vlastný doplnok pre iOS smartfóny, ktorý sa takmer okamžite stal terčom reklamných kampaní konkurenčných výrobcov. Poukazujú v nich na ich špeciálne smartfóny, ktoré nepotrebujú externú batériu, aby mohli vydržať na jedno nabitie rovnako dlho, ak nie ešte viac.

Skvelú príležitosť tentokrát využil tawanský výrobca ASUS, pričom poukazuje na jeho nový ZenFone Max s obrovskou batériou. Tento smartfón predstavil ešte začiatkom augusta, na pultoch obchodov sa však ešte stále neobjavil.

Doplnok predstavuje dodatočný ochranný kryt, ktorý má zabudovanú externú batériu. Tá iPhone 6 alebo 6s dá extra výdrž. Maličkou nevýhodou ale je, že hrúbka zariadenia výrazne narastie. Navyše ani samotný tvar puzdra nie je nič špeciálne, iba nepekný výstupok na zadnej strane. Zákazníci za túto srandu zaplatia rovných 99 amerických dolárov.

Externá kapacita predstavuje 1,877 mAh, takže ani v tejto oblasti žiadna sláva. Alternatíva od Morphie ponúka až 2,750 mAh. Ak si to teda spočítame, 1,715 mAh (iPhone 6s) a 1,877 mAh je dokopy 3,592 mAh, čo je výrazne menej ako 5,000 mAh batéria ASUS ZenFone Max. To sa teda odráža aj samotnej výdrži.

ZenFone Max zvládne 20 hodín neustáleho surfovania na webe alebo 22 hodín prehrávania videa. iPhone s novým doplnkom iba 18 hodín surfovania a 20 hodín prehrávania.

ASUS vs. Apple
ASUS vs. Apple

ZenFone dokonca dokáže dobíjať aj iné smartfóny reverzným tokom energie. Teda aj on sám dokáže poslúžiť ako externý zdroj. Samozrejme, ak by sme sa rozprávali o technických špecifikáciách, je to už iná reč. V tomto prípade ide o slabšiu strednú triedu za výrazne nižšiu sumu.