Úvod Anketa ANKETA Kto by mal vyrobiť ďalší NEXUS smartfón?

ANKETA Kto by mal vyrobiť ďalší NEXUS smartfón?

10
Nexus 5X od LG

Od predstaveniach novej generácie Nexus smartfónu ubehlo len pár týždňov a na internete sa už začína špekulovať o tom, kto by mohol byť zo súčasných výrobcov ďalším v poradí. Tento rok dostal jeden model na starosti opäť LG a ten ďalší čínsky Huawei.

A predpokladá sa, že Huawei potiahne aj budúci rok. Nexus 6P, ktorý vyrába, sa vďaka spolupráci s Google naozaj podaril. Má krásne telo z hliníku, unikátny dizajn, špičkový fotoaparát, slušný výkon a jemný AMOLED displej.

Menšia a hlavne plastová alternatíva Nexus 5X nesie konštrukčnú podobu dva roky starého Nexus 5, za ktorým taktiež stál juhokórejský výrobca LG. Google chcel zrejme nadviazať na celkom dobrý úspech tohto modelu, tak ho spolu oživili prostredníctvom modernejšieho hardvéru. Slabý fotoaparát nahradili jedným z najlepších a pribudol bleskový snímač odtlačkov prstov.

Minulý rok zabezpečovala výrobu Nexus 6 spoločnosť Motorola, ktorú už vlastní čínske Lenovo. Na výber bol ale aj Nexus 9, 9-palcový tablet s čistým operačným systém Android a so značkou HTC.

Nový Nexus môže ešte eventuálne dostať na starosti Samsung a vylúčené nie je ani Meizu z ďalekej Číny.

Aký je váš názor? Kto z popredných výrobcov dokáže vyhotoviť ten najlepší Nexus smartfón?

[yop_poll id=“62″]