Úvod Novinky Android Android 6.1 príde v polovici roka 2016, má ponúknuť „split-screen“ funkciu

Android 6.1 príde v polovici roka 2016, má ponúknuť „split-screen“ funkciu

0
Android Marshmallow

Ak ste očakávali podporu pre viacero okien už vo verzii Android 6.0 Marshmallow a zostali ste sklamaní, tak máme skvelú správu. Podľa najnovších špekulácií má Google sprístupniť ďalšiu väčšiu aktualizáciu už v júni budúceho roka. A chýbať by už tentokrát nemala ani takzvaná split-screen funkcionalita.

Tu ešte dávnejšie odhalili inžinieri z tímu internetového giganta, ktorý má na starosti vývoj 10-palcového tabletu Pixel C. Množstvu nespokojných zákazníkov sa nepáči, že Android novinka tento skutočný multitasking ešte neponúka, pritom ju Google prezentuje ako pracovný nástroj s potenciálom nahradiť notebooky.

Na úniku je ale zaujímavý aj dátum sprístupnenia aktualizácie 6.1 Marshmallow. Android 5.1 bol napríklad dostupný niekedy začiatkom marca 2015. Ak by ale nová verzia priniesla veľa softvérových vylepšení, niekoľko mesačné oneskorenie sa dá určite ospravedlniť. Existuje teda šanca, že na propagáciu využijú vlastnú vývojársku konferenciu Google I/O, ktorá sa uskutoční v rovnakom mesiaci ako očakávané uvoľnenie väčšieho balíčka. Konferencia by mala takisto priniesť zopár oficiálnych informácií o ďalšej veľkej verzii systému Android (Nutella?), ktorá príde so spustením predaja ďalšej Nexus generácie.

Web 9to5Google ďalej spomína aj lepšiu správu povolení pre nainštalované aplikácie. Niečo podobné síce priniesla súčasná verzia, v aktualizácii na Android 6.1 môže ale ísť o lepšie, prepracovanejšie prevedenie týchto užitočných nastavení.