© The Verge

Spoločnosť Motorola ešte októbri zverejnila zoznam svojich zariadení, ktoré dostanú aktualizáciu na najnovší Android 6.0 Marshmallow. Medzi zariadeniami však chýbal smartfón Motorola Moto E druhej generácie z tohto roku.

Motorola Moto E je lacný smartfón, ktorý napriek svojej cene dokáže poskytnúť relatívne schopný hardvér a vlastnosti. Za približne 140 € dostanete LTE konektivitu, procesor Snapdragon 410, 1 GB operačnú pamäť RAM, slot na micro SD karty alebo displej s uhlopriečkou 4,5 palca a rozlíšením 960 x 540 pixelov.

Množstvo užívateľov sa domnievalo, že najnovší Android nedostane druhá generácia Moto E práve kvôli poskromnej špecifikácii. Opak je ale pravdou a spoločnosť Motorola aj tento model zaradila medzi tie, ktoré dostanú plánovanú aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow. Tá bude ale dostupná len v niektorých regiónoch, vrátane Európy.

Moto-E

Smartfóny Motorola sú cenené aj kvôli skvele optimalizovanému systému v Nexus štýle s takmer čistým Androidom. Rýchlosť aktualizácií pri týchto smartfónoch patrí medzi tie najlepšie z pomedzi väčšiny výrobcov. Preto sme zvedaví, ako sa vývojárom podarí najnovší Android pre Moto E (2015) pripraviť. Očakávame, že sa aktualizácia začne šíriť začiatkom budúceho roka.