Spoločnosť Meizu nedávno prestavila smartfón Blue Charm Metal, ktorý za nekompromisne nízku cenu dokáže ponúknuť aj kovové telo či čítačku odtlačkov prstov. Ľudí v Xiaomi to nenechalo chladnými a pripravili konkurenciu.

Xiaomi Redmi Note 2 Pro je názov nového, či skôr staro-nového smartfónu, ktorý aktuálne prešiel certifikačným procesom telekomunikačnej inštitúcie TENNA v Číne. Predbežné informácie hovorili, že smartfón ponúkne tie isté parametre ako klasický Redmi Note 2, no výrobca pridá kovové telo a snímač odtlačkov prstov.

Informácie z certifikácie dohady potvrdili.

To teda znamená, že Xiaomi Redmi Note 2 Pro ponúkne 5,5 palcový FHD displej s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov, výkonný octa-core procesor Helio X10 s taktom 2,0 GHz pri 16 GB verzii a s taktom 2,2 GHz pri verzii s 32 GB interným úložiskom.

TIP: Recenzia Xiaomi Redmi Note 2

Nechýba 2 GB operačná pamäť RAM, 13 MPix zadný a 5 MPix predný fotoaparát, 3060 mAh batéria a už spomínané kovové telo a snímač odtlačkov prstov. Veľmi mierny rozdiel nastane v hrúbke zariadenia, dôvodom je použitý kov namiesto plastu.

Predinštalovaný Android 5.0.1 nie je najnovší, dôležitejšie je ale skvele optimalizované prostredie MIUI, ktoré tvorí používateľské gro zariadenia.

xiaomi-redmi-note-2-pro

Dostupnosť a cena zatiaľ nebola zverejnená, už teraz sa ale hovorí o sume 172 dolárov za 16 GB verziu. Xiaomi opäť nesklamalo, a pokiaľ vás Redmi Note 2 zaujíma, viac sa dozviete v našej recenzii.