Smartfón Xiaomi Redmi 2A sa po celom svete predáva ako teplé rožky. Zákazníkom sa totiž páči, že za extrémne nízku cenu získajú skvele navrhnutý telefón s relatívne postačujúcimi špecifikáciami. Xiaomi Redmi 2A sa v Číne predáva za 499 čínskych juanov, čo je v prepočte 72 EUR. Možno si hovoríte, že za túto cenu toho veľa nedostanete. Čítajte však ďalej.

Po tom, ako Xiaomi predal viac ako 10 miliónov kusov tohto populárneho modelu sa rozhodol, že ho vylepší. Vylepšenie je to parádne, Redmi 2A totiž dostal dvojnásobok RAMvnútorného úložiska. V jeho útrobách teda hľadajte 2GB RAM16GB pamäte. Najlepšou správou je však to, že cena ostáva rovnaká. Vylepšená verzia Redmi 2A sa bude predávať od 11. novembra.

Medzi zvyšok špecifikácií patrí 4,7-palcový displej s rozlíšením 1280 x 720 (312ppi), procesor Leadcore LC1860 so štyrmi jadrami o takte 1.5GHz, 8Mpx zadný a 2Mpx predný fotoaparát a samozrejme 2200 mAh batéria.

Vzhľadom na to, že Xiaomi svoju vylepšenú novinku uvedie na trh práve v tom najlepšom, predvianočnom období, sa predpokladá, že ho predá niekoľko miliónov kusov.