Úvod Výrobcovia Qualcomm Qualcomm dnes oficiálne predstaví Snapdragon 820: Už teraz tvrdí, že sa nebude...

Qualcomm dnes oficiálne predstaví Snapdragon 820: Už teraz tvrdí, že sa nebude prehrievať

2

Po letmom predstavení niekoľkých informácií je Qualcomm konečne pripravený oficiálne predstaviť svoj čipset. K predstaveniu Snapdragon 820 dôjde ešte dnes, 10. novembra.

Šéf marketingu spoločnosti využil tento blížiaci sa termín a okamžite na Twitter umiestnil informáciu o tom, že Snapdragon 820 nebude mať problém s prehrievaním. Aj napriek nespočetným testom, ktoré potvrdili, že Snapdragon 810 sa prehrieval, Qualcomm neoblomne opakoval, že ich čipset s prehrievaním problém nemá. Dúfajme teda, že tvrdenie o (ne)prehrievaní Snapdragon 820 sú skutočne pravdivé.

Samotný čipset by mal podľa uniknutých informácií ponúknuť nový štvorjadrový procesor s vlastnými CPU jadrami a výrazne výkonnejším grafickým čipom Adreno 530. Nechýba ani podpora pre dual-channel LPDDR4 RAM, Cat. 10 LTE, ako aj vlastný mikroprocesor s nízkymi energetickými nárokmi určený pre prácu s informáciami pochádzajúcimi zo senzorov. Qualcomm nedávno prezradil, že ich novinka bude vyrobená 14nm FinFET technologickým procesom spoločnosti Samsung.

Qualcomm možno vyzerá veľmi odvážne a iste, no na Snapdragon 820 záleží skutočne veľa. Ich reputácia po problémoch so Snapdragon 810 poriadne klesla a tak sa to budú napraviť. Držíme palce!