Úvod Návody NÁVOD: Ako jednoducho prehrať YouTube videá na Android zariadeniach s vypnutým displejom

NÁVOD: Ako jednoducho prehrať YouTube videá na Android zariadeniach s vypnutým displejom

6

Z pozerania YouTube videí sa stala naša každodenná rutina. Či už si tam pozeráte vtipné klipy mačiatok alebo videá vašich obľúbených zabávačov, jedno máme spoločné takmer všetci. Chodíme tam pozerať, resp. počúvať hudbu. Podľa oficiálnych YouTube štatistík tvorí pozeranie video klipov k jednotlivým pesničkám až polovicu všetkých prezretí videí na YouTube. To je celkom slušné číslo, čo poviete?

Väčšina z nás na mobile YouTube využíva prostredníctvom oficiálnej aplikácie, ktorá je síce fajn, no chýba jej jedna veľmi dôležitá funkcia – spúšťanie videí na pozadí a to ani nehovoríme o vypnutom displeji. To by bolo až príliš dobré.

Jedným spôsobom, ako sa k tejto funkcii dostať je nová služba, YouTube RED. Na našom území zatiaľ dostupná nie je a tak či tak by ste si za ňu museli zaplatiť. Ak ju chcete používať zadarmo, čítajte ďalej. Máme pre vás jednoduché riešenie, ktoré dokonca nevyžaduje ani rootnutie vášho zariadenia. Návod priniesol server Phone Arena.

youtube-offline-1

Krok č. 1

Prvým krokom je stiahnutie klienta tretej strany pre prehrávanie YouTube videí. Volá sa FireTube a v jeho výbave je aj spomínané prehrávanie na pozadí či prehrávanie pri vypnutom displeji. To je síce fajn, no vzhľadom na to, že FireTube porušuje pravidlá používania, ktoré si stanovil Google, ho nenájdeme v oficiálnom Google Play obchode.

Dobrou správou je fakt, že táto aplikácia sa dá stiahnuť aj inak, než len cez Google Play. Spraviť tak môžete cez Amazon App Store, poprípade pomocou priameho odkazu. Majte na pamäti, že si musíte povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov.

youtube-offline-2

Krok č.2

Po nainštalovaní aplikácie Amazon Underground sa do nej musíte prihlásiť pomocou Amazon ID. Toto ID si môžete zadarmo vytvoriť a hneď ako tak spravíte a do aplikácie sa prihlásite, môžete vyhľadať aplikáciu FireTube.

youtube-offline-3

Krok č.3

A to je všetko! Nebojte sa, aplikácii môžete dôverovať. FireTube však v základnom nastavení začne prehrávať len zvuk. Ak by ste si chceli spustiť aj video, môžete tak spraviť jednoduchým ťuknutím na ikonku video filmu vpravo. To isté platí aj pri nastavení kvality. Video či audio si môžete zapnúť v štandardnej ale aj HD kvalite.

youtube-offline-4

Pri zminimalizovaní aplikácie sa prehrávanie nezastaví. Všetky ovládacie prvky sa už tradične nachádzajú v lište. Vďaka nim si môžete prehrávanie zastaviť či vypnúť.