Úvod Výrobcovia Google Google sa chystá navrhnúť vlastné čipy pre Android

Google sa chystá navrhnúť vlastné čipy pre Android

4

Google pomaly ale isto rozširuje svoje softvérové zameranie aj o to hardvérové. Dôkazom toho sú zariadenia ako Nexus Q, Chromebook Pixel, Chromecast či chystaný Pixel C. Najnovšie informácie však naznačujú, že technologický gigant je pripravený navrhnúť vlastné čipsety pre Android zariadenia, niečo podobné, ako robí Apple pre svoje iOS zariadenia.

Podľa informácií server The Information sa Google rozhodol, že začne navrhovať vlastné čipy, pretože chce vyrobiť zariadenia pre podniky, ktorých úlohou bude konektivita. Momentálne nie je jasné, čo takéto zariadenie bude robiť, znie to však ako firemná verzia routeru OnHub, možno dokonca niečo, čo bude mať čo dočinenia s Pixel C. Spoločnosť však má preberať aj možnosť navrhnutia čipsetov pre Android zariadenia, vďaka čomu by lepšie dokázali integrovať softvér s hardvérom.

Najväčším problémom, ktorému momentálne Google čelí je nájdenie spoločnosti, ktorá by mu jeho čipy vyrobila a samozrejme presvedčenie výrobcov, ako Samsung, aby používali nimi navrhnuté čipsety. Vzhľadom na široký výber výkonných čipov nie je jasné, aké výhody bude mať procesor navrhnutý Googleom. Ako však dobre viete, v Mountain View sú poriadne hlavičky, a tak sa budeme musieť nechať prekvapiť.