Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 GALAXY S7 dostane microSD, displej S7 edge bude zahnutý hore aj dole

GALAXY S7 dostane microSD, displej S7 edge bude zahnutý hore aj dole

5
Starý koncept Galaxy S7

Akokoľvek je Galaxy S6 a S6 edge dokonalý, stále má jeden veľmi závažný nedostatok, ktorý mu neumožňuje rozšíriť internú pamäť o ďalšie gigabajty prostredníctvom populárnej microSD karty. S novou generáciou by sa to však už malo konečne zmeniť.

K zmene stratégie Samsung zrejme pristúpi aj kvôli funkcionalite systému Android 6.0 Marshmallow. Práve vďaka nej môžu používatelia premeniť vloženú microSD na internú pamäť, pričom tá pôvodná zostane aktíva iba pre systémové súbory a jeho aplikácie.

Informácie o slote Galaxy S7 na externú pamäťovú kartu pochádzajú od zdroja, ktorý má pochádzať priamo z interného prostredia juhokórejskej spoločnosti. Ten zároveň prezradil, že displej jeho varianty – S7 edge – bude zahnutý nie len vľavo a vpravo, ale aj hore a dole, čo jeho súčasný predchodca neponúka. Od takejto inovácie môžeme napríklad očakávať bohatšiu funkcionalitu hi-tech novinky a tým samozrejme i zlepšenie používateľských skúseností.

5,2 a 5,7″ displeje

Ďalšou badateľnou zmenou bude menšia zmena uhlopriečok, teda iba pri Galaxy S7 edge. Výrobca pri tomto kúsku údajne použije zobrazovací panel o veľkosti až 5,7-palca, pričom ten momentálne teraz ponúka phablet S6 edge+, ktorý Samsung predstavil popri novom Note5 ako alternatívu pre európsky trh.

Veľkostným rozdielom by sa tak teoreticky mohla eliminovať interná konkurencia, vznikajúca pri predstavení a predávaní pomerne podobných produktov, akými boli aj S6 a S6 edge. Smartfóny sa okrem zahnutého displeju totiž v ničom inom neodlišujú.

Ich spoločné technické špecifikácie zahŕňajú čipset Exynos 8 Octa alebo Snapdragon 820, 20 MPx BRITECELL foto senzor, 4 GB RAM či USB Type-C konektor.

Koncept Galaxy S7
Koncept Galaxy S7