Víťaz ceny Webby 2014, počet stiahnutí v miliónoch a hodnotenie v Google Play na úrovni 4,5 z 5 hviezdičiek. Aj takýmito úspechmi sa pýši jedna z najobľúbenejších launcher aplikácií, EverythingMe.

Napriek úspechom a nesmiernej popularite, autori končia s vývojom tejto aplikácie a v najbližších dňoch zmizne aj z obchodu Google Play. Dôvodom sú peniaze. Predajný model aplikácie EverythingMe jednoducho nedokázal vygenerovať dostatok finančných prostriedkov na to, aby mohol tím vývojárov ďalej pokračovať vo svojej práci.

Aplikácia si získala uznanie používateľov za skvelú optimalizáciu, inteligentné triedenie aplikácií alebo aj za prepracované kontextové vyhľadávanie. O tok peňazí z aplikácie sa starala zobrazovaná reklama, tá sa však objavovala minimálne, resp. neefektívne. Paradoxne tak mali užívatelia lepší zážitok z používania aplikácie, čím ale neboli zabezpečené dostatočné príjmy pre tvorcov.

tím vývojárov EverythingMe
tím vývojárov EverythingMe

Môžno sa ešte autori mohli pokúsiť spustiť platenú verziu aplikácie s funkciami navyše tak, ako to je v prípade mnohej konkurencie. Zároveň sa mohli s finančnými problémami zdôveriť technologickej verejnosti už skôr a možno by sa našiel investor, ktorý by vývoj podporil. Momentálne ale môžeme dať aplikácii EverythingMe zbohom. Jedinou šancou na opätovnú záchranu by bolo možno zverejnenie kódu aplikácie do režimu open-source. Množstvo nadšencov a vývojárskych komunít by ju určite ďalej rozvíjali.

Používate alebo používali ste tento launcher? Boli ste spokojní?

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=me.everything.launcher“]