Úvod Zaujímavosti Na Facebooku rozdávajú autá Volkswagen zadarmo – nenaleťte, je to klamstvo!

Na Facebooku rozdávajú autá Volkswagen zadarmo – nenaleťte, je to klamstvo!

Komentujú alebo zdieľajú vaši priatelia fotografiu auta VW Jetta? Tak pozor, nejde o žiadnu súťaž ale podvodné aktivity.

16
VW Jetta

Stránka sa tvári, že je oficiálna a vďaka dobre zamaskovanej dôveryhodnosti už nalákala tisícky nevedomých používateľov sociálnej siete Facebook. Tí v domnienke, že môžu vyhrať jeden z 500 automobilov so značkou Volkswagen, zverejnenú fotografiu lajkujú, komentujú či zdieľajú.

To je vlastne aj podmienkou súťaže, za ktorou bez akýchkoľvek pochýb daná automobilka nestojí. Šikovní podvodníci sa tak prostredníctvom rapídne rastúcej popularity súťažnej fotky snažia nazbierať čo najviac fanúšikov, aby mohli FB stránku Volkswagen Slovensko potom využiť na reklamné účely alebo priamy predaj inému záujemcovi.

Že ide o podvod, možno pomerne jednoducho zistiť viacerými spôsobmi. Jedným z nich je dátum vzniku, z čoho vyplýva, že nepredstavuje oficiálnu stránku spoločnosti Volkswagen, takže ju mohol vytvoriť hocikto. Prvý príspevok pridali administrátori ešte len pred dvomi dňami (19.10.) a ráno mali podľa informácií webu Živé ešte len okolo 500 fanúšikov. V týchto hodinách sa môže pochváliť číslom viac ako 7,000 používateľov.

Dôvod? Škandál s emisiami

Ako iste už mnohí viete, nemeckú automobilku nedávno zasiahol obrovský škandál s podvodmi pri teste emisií. A práve to predstavuje dôvod, prečo tieto vozidlá rozdávajú. Podvodníci však škandál iba zneužili a žiadne autá VW Jetta k dispozícii na rozdávanie určite nemajú.

Nižšie nájdete celý text vrátane súťažnej fotografie.

Pod touto fotografiou nájdete nižšie uvedený text
Pod touto fotografiou nájdete na Facebooku nižšie uvedený text

ROZDÁVAME 500 AUTOMOBILOV!!!
VW JETTA (modelový ročník 2009 – 2015):

Ako iste viete, EPA začiatkom tohto mesiaca odhalila, že VW predáva autá so štvorvalcovými dieselovými motormi, ktoré sú vybavené tzv. sabotážnym softvérom. Ten dokáže odhaliť, že vozidlo sa podrobuje oficiálnemu testovaniu emisií a naplno zapne všetky kontrolné mechanizmy. Počas normálnej prevádzky však softvér obmedzí ich funkciu, v dôsledku čoho oxidy dusíka až 40-násobne prevyšujú limitné hodnoty.

Závody v strednej Európe však mali v čase zistenia nedostatku na odbyt vyše 500 ks nepredaných automobilov Jetta, ktoré nespĺňali požadované normy. V záujme minimalizácie nepriaznivých finančných odpadov sme boli nútení na vlastné náklady vykonať reverznú implifikáciu vyrobených motorov.
Žiaľ, trh, pre ktorý boli tieto automobily určené, neprijal tieto opatrenia pozitívne a z dôvodu masovej mediálnej antikampane ich neprevzal.

Z tohto dôvodu je pre našu spoločnosť výhodnejšie naskladnené automobily rozdať, ako by sme mali platiť náklady na ich elimináciu.

Predmetné automobily sú na základe vyššie uvedených úprav v bezchybnom stave a vyhovujú prísnym normám EÚ.

PRE ZÍSKANIE AUTOMOBILU POSTAČUJE:
1. Dajte LIKE na našu stránku.
2. Okomentujte tento príspevok (do komentára vpíšte požadovaný lak vozidla, dostupné sú: strieborná metalíza, grafitová čierna, červená, biela)
3. Zdieľajte tento príspevok.

Dňa 10.11.2015 vyžrebujeme náhodným výberom 500 šťastlivcov!

Ak ste si teda podobnú aktivitu pri vašich známych, s ktorými máte na Facebooku priateľstvo, všimli aj vy, nezabudnite im dať vedieť, že boli oklamaní a žiadnu výhru dňa 10. 11. nedostanú.

Web Živé navyše informoval, že sa od podvodnej aktivity oficiálna FB stránka spoločnosti Volkswagen dištancuje, pričom ju už dokonca nahlásila na preverenie.

AKTUALIZOVANÉ (18:00): Podvodná stránka už neexistuje.