Drvivá väčšina z nás príde do kontaktu s modernými technológiami každý deň a keby sme sa im chceli úplne vyhnúť, museli by sme odísť napríklad do hlbokých lesov Kanady. Počítače, smartfóny, routre, autá, rôzne senzory, kamery…všetko nás obklopuje.

Tieto zariadenia už v podstate berieme ako samozrejmosť a bežnú súčasť života, pričom nám už nepripadajú ničím výnimočné. Tak ako v iných segmentoch, aj v tom technologickom môžeme nájsť niekoľko produktov, ktoré by sa dali označiť divné, netradičné alebo len ovenčené vtipnými reakciami.

Pozrite sa s nami na „sedmičku“ technologických produktov súčasnosti, s ktorými ste sa s veľkou pravdepodobnosťou ešte nestretli. Zároveň sú všetky reálne existujúce, ktoré si môžete štandardne zakúpiť.

 

HDMI kábel AudioQuest

hdmi

S HDMI káblom sme sa stretli všetci, s týmto však asi nie. 12 metrov dlhý kábel má povrchovú úpravu konektorov tvorenú z extrémne čistého striebra a to platí aj o vodičoch. Výsledkom je doslova dokonalý prenos dát.

Jeho cena prevyšuje hranicu 10 000 dolárov a zakúpiť si ho môžete tu, v online obchode Amazon. Na čo vám takýto kábel bude? Môžete ho pripojiť napríklad k LCD televízoru Sharp s 8K rozlíšením, ktorý stojí 133 000 dolárov.

UFO-02 Detektor

ufo

Ak sa obávate, že vás počas spánku unesú mimozemšťania a budú na vás robiť vo vesmírnej lodi šialené pokusy, žiadny strach. Za necelých 90 dolárov si môžete kúpiť detektor mimozemskej aktivity, ktorý dokáže citlivo vnímať elektromagnetickú aktivitu.

Ak sa vo vašej izbe objaví E.T, upozorní vás na to 16 LED diód. To, že nejde o žiadnu recesiu ale reálny produkt, dokazuje jeho dostupnosť na stránkach Amazonu.

Relaxačná kapsula

relaxman

Aj vám lezú občas všetky tie moderné technológie na nervy? Oddýchnuť si môžete v relaxačnej komore, ktorá vás úplne odizoluje od okolitého sveta. Vynašli ju na poprednej klinike vo Švajčiarsku, pričom sú ňou vybavené viaceré kvalitné zdravotnícke zariadenia v Európe (čiže u nás pravdepodobne ani omylom).

Kapsulu s trefným názvom Relaxman si môžete zadovážiť na Amazone za 50 000 dolárov.

 

Sendvičovač pre milovníkov zvierat

sendvicovac

Chutný opečený kus sendvičového chleba je na raňajky ako stvorený. Tento budú vyhľadávať hlavne ortodoxní majitelia psov, keďže sendvičovač dokáže do chleba „vypiecť“ siluetu psa.

Pri objednávke si dokonca môžete zvoliť plemeno, takže si prídu na svoje aj majitelia čiváv, boxerov, pudlov a podobne. Cena? 35 dolárov nie je až tak veľa. Viac detailov nájdete opäť na Amazone.

Stolček do auta pre vodiča

auto

Toto nie je priamo technologický produkt, slúži však na ich používanie. Ergonomický stolček, respektíve podložka je navrhnutá tak, aby zapadla pod volant a vy, ako šofér ste mohli pohodlne pracovať na notebooku alebo tablete.

Samozrejme pre jeho použitie musíte vozidlo najskôr zastaviť niekde na odpočívadle, dokonalé využitie nájde produkt až za pár rokov, keď budú autá vybavené úplne dokonalými softvérovými autopilotmi.

Predajca tento kus automobilového nábytku predáva tesne nad sumou 25 dolárov.

USB rukavice

usb_rukavice

Zima sa pomaly blíži aj do našich končín, kvalitné rukavice teda prídu vhod. Tieto môžete napájať prostredníctvom USB kábla, ktorý dodá energiu hrejivým vankúšom.

Problémom je, že rukavice sú určené do chladných kancelárií, klimatizovaných miestností a podobne. Pripojené musia byť prostredníctvom klasického USB konektora, a teda najlepšie k počítaču alebo notebooku. Za 5 minút stúpne teplota v rukaviciach o 10 stupňov, „maximálka“ je stanovená na 53 stupňov Celzia.

Predajca usbgeek.com si za ne pýta 20 dolárov.

Zásobník na vajcia prepojený so smartfónom

vajcia

Rebríček zaujímavostí zaklincuje skutočný unikát. Zásobník na 14 vajec, ktorý je vybavený WiFi čipom a napájaný prostredníctvom dvoch tužkových batérií.

Vďaka pripojeniu na internet bude zásobník synchronizovaný (naozaj) s vašim smartfónom a budete mať vždy prehľad, koľko vajec zostáva v zásobníku.

Ak pôjdete z práce rovno na nákup, môžete sa presvedčiť, či ostatní členovia rodiny vajcia nevyjedli a tak doplniť zásoby. Zásobník taktiež dokáže identifikovať, kedy ste do neho vajcia vložili, a tak vás môže upozorniť na ich čerstvosť.

Cena je na Amazone aktuálne znížená zo 49 dolárov na 14 dolárov. Bohvie prečo.