Už o pár týždňov sa do kín dostane nový film o neohrozenom agentovi 007, Jamesovi Bondovi, s názvom Spectre. Za týmto počinom stojí filmové štúdio Sony Columbia Pictures.

Nie je žiadnym tajomstvom, že v známych „bondovkách“ sa objavujú produkty výrobcu Sony od notebookov, cez monitory a samozrejme smartfóny.

Len nedávno spoločnosť Sony zverejnila akčnú reklamu v bondovskom štýle, ktorá propagovala smartfón Sony Xperia Z5 a výrobca ide ešte ďalej.

Na trh totižto prinesie limitovanú edíciu smartfónu Sony Xperia Z5 Compact Spectre a vzhľadom na veľkú základňu fanúšikov filmov s Jamesom Bondom môže ísť o vcelku vydarený krok.

V podstate pôjde o „klasickú“ Xperia Z5 Compact so 4,6 palcovým HD displejom, procesorom Snapdragon 810, 2 GB operačnou pamäťou RAM, GPU čipom Andreno 430, 32 GB úložiskom a 23 MPix fotoaparátom.

Smartfónu ďalej nechýba 2700 mAh batéria, Android 5.1 Lollipop alebo certifikácia odolnosti IP 68.

Zariadenie bude výnimočné tým, že bude obohatené o špeciálny obsah Jamesa Bonda, predpokladáme, že pôjde o pozadia, videá, upravený dizajn s logom filmu a podobne.

sony

Cena a dostupnosť sú zatiaľ zahalené tajomstvom a keďže ide o limitovanú edíciu, čakať môžeme obmedzený počet vyrobených kusov, čo môže zo smartfónu spraviť akýsi unikátny zberateľský artikel.

Pokiaľ však bude cena podstatne vyššia, ako pri klasickej Xperia Z5 Compact je otázne, či sa oplatí do tohto zariadenia investovať viac peňazí len kvôli „pár obrázkom“ Jamesa Bonda.