Úvod Výrobcovia Qualcomm Analytici: Snapdragon 820 bude o 50% výkonnejší ako Exynos 7420 v Galaxy...

Analytici: Snapdragon 820 bude o 50% výkonnejší ako Exynos 7420 v Galaxy S6

Nový čipset Snapdragon 820 zrejme nájdeme vo viacerých TOP smartfónoch, a to vrátane GALAXY S7.

2
Snapdragon

Výkon patrí medzi hlavné aspekty každého čipsetu, ktorý nájdeme v moderných elektronických zariadeniach. Meria sa ním ich hodnota a určujú možnosti pre jeho používateľov. Taktiež vieme teraz vďaka nemu určiť, akými inováciami prejde už predstavený, no zatiaľ nedostupný Snapdragon 820 od spoločnosti Qualcomm.

Hoci ide o porovnanie dvoch odlišných generácií, nezaškodí vedieť, akého technologického pokroku sa už čoskoro dočkáme. Pokračovanie tohtoročného modelu 810 má podľa slov analytikov ponúknuť až zhruba o 50% väčšiu výpočtovú silu ako súčasná jednotka na trhu – Samsung Exynos 7420 z vlajkových lodí kórejského giganta, ktorý je vyrobený moderným 14 nanometrovým FinFET procesom.

To sa má však týkať iba výkonu jedného jadra, čo väčšina súčasných aplikácií pre svoju potrebu využíva.

Novinku od konkurencie zrejme integruje aj sám Samsung pri niektorých modeloch Galaxy S7, keďže bude stáť za jej výrobou. V takom prípade zrejme siahne po vylepšenom výrobnom 14 nm procese, ktorý zároveň zabezpečí výbornú energetickú efektivitu. Next-gen Exynos M1 tak podľa všetkého zase uvidíme v modeloch pre ázijské trhy, píše PhoneArena.

Ako sme sa z uniknutých špecifikácií ďalej dozvedeli, Snapdragon 820 by mal rovnako zvládať prehrávanie 4K videí pri 60 fps či sťahovanie dát v nadštandardných rýchlostiach až do 450 Mbps.

Detaily Snapdragon 820
Detaily Snapdragon 820

Problémový Snapdragon 810 dostal v priebehu tohto roka niekoľko mínusových bodov od nespokojných používateľov, ktorým sa smartfóny osadené týmto hi-end čipsetom buď pri natáčaní videí, nabíjaní alebo hraní náročnejších hier nadmerne prehrievali a niekedy aj samé kvôli tomu vypínali. Vynovená generácia má teda výbornú príležitosť dostať Qualcomm opäť do siene slávy, kam kedysi právoplatne patril.

Momentálne akurát vieme, že je v týchto dňoch vo vývoji viac ako 30 smartfónov s čipsetom Snapdragon 820. Túto zaujímavú informáciu prezradil šéf Qualcomm Čína, takže nejde o žiadne špekulácie.