Motorola v spolupráci s americkým operátorom Verizon len nedávno predstavila high-end smartfón DROID Turbo 2, v ktorom sa výrobca zameral na dva dôležité aspekty.

Jedným je dlhá, až dvojdňová výdrž batérie s rýchlym nabíjaním, pričom práve výdrž na jedno nabite je asi najväčším problémom dnešných smartfónov.

Druhým aspektom je displej. Nejde však o rozlíšenie, jas alebo veľkosť, ale o jeho odolnosť. S pavučinou na displeji sa stretol snáď každý z nás a výrobcovi Motorola sa tento neduh podarilo eliminovať.

ShatterShield je názov pre ich odolný displej, ktorý sa skladá zo samotného zobrazovacieho QHD AMOLED panela, dvojitej vrstve digitizéra, špeciálneho rámiku a ochrannej vrstvy. Celé dielo je osadené do hliníkovej konštrukcie.

Pokiaľ ste sklamaní len americkou dostupnosťou tento novinky, máme pre vás dobré správy. Motorola DROID Turbo 2 dostane aj medzinárodnú verziu s kompletnou podporou LTE sietí u nás, pričom jej názov bude Motorola Moto X Force.

Vo Veľkej Británii sa začne predávať ešte pred Vianocami za cenu 499 libier, čo je za daný kus hardvéru zaujímavá cena. Pozrite si nové promo video, v ktorom sa Motorola Moto X Force postaví proti iPhone 6 a Galaxy S6 smartfónu v skúške pádu na zem.