Úvod Smartphony Dohady Čínsky výrobca LeTV pracuje na smartfóne s až 6 GB pamäťou RAM

Čínsky výrobca LeTV pracuje na smartfóne s až 6 GB pamäťou RAM

0

Výrobca, ktorý má na konte zaujímavý Android smartfón s extrémne tenkými rámikmi na bokoch displeja, podľa dostupných informácií vyvíja novinku s nadčasovými technickými špecifikáciami. Tá vraj ponesie názov LeTV Max 2.

Ako už bolo dávnejšie oficiálne odhalené, novinku poženie aj hi-tech čipset Snapdragon 820 od americkej spoločnosti Qualcomm. Tomu by dokonca mala asistovať obrovská 6 GB operačná pamäť, tvrdia čínske zdroje.

RAM-ku smartfónu LeTV Max 2 budú vraj tvoriť 12 Gb čipy (jeden má kapacitu 1.5 GB) s technológiou LPDDR4, ktoré začal juhokórejský Samsung hromadne vyrábať prostredníctvom 20nm procesu ešte začiatkom septembra. Rovnako sa očakáva, že podobné množstvo RAM uvidíme aj v ďalšej vlajkovej lodi Galaxy S7. Tá sa má objaviť na trhu približne v rovnakom období, ako aj mobilná novinka od LeTV.

Podľa slov spoločnosti Samsung majú nové čipy RAM oproti staršej 8 Gb variante (1 GB) priniesť až 30% nárast výkonu, pričom spotreba energie im údajne klesne o 20%.

Technické špecifikácie skleného LeTV Max 2 má tvoriť 5,7-palcový displej s rozlíšením Quad HD či 23 MPx senzor od Sony (IMX300). Predstavenie zrejme prebehne niekedy začiatkom budúceho roka.