Úvod Výrobcovia Lenovo LENOVO uvádza na slovenský trh 9 noviniek, poznáme ceny aj dostupnosť

LENOVO uvádza na slovenský trh 9 noviniek, poznáme ceny aj dostupnosť

Špičkový čínsky výrobca Lenovo zaplavil spotrebiteľský trh ďalšími špecialitami. Pozrite sa na jeho nové smarfóny a tablety.

1
Staré logo Lenovo (zdroj: flickr.com)

Výrobca mobilných zariadení prináša pre spotrebiteľov na Slovensku niekoľko zaujímavých noviniek, medzi ktorými nájdete aj unikátny Android tablet Yoga Tab Pro tretej generácie či elegantný smartfón P1 z prémiových materiálov.

Hoci bolo všetkých deväť kúskov oficiálne predstavených ešte počas januárového podujatia IFA 2015 v Berlíne, až v týchto dňoch prichádzajú prostredníctvom oficiálnej distribúcie do našich obchodov. Hardvérovou výbavou a konštrukčným spracovaním sú zamerané na viacero typov potenciálnych zákazníkov. Na svoje by si preto mal prísť náročný, ale aj menej náročnejší používateľ, ktorý nechce utratiť príliš veľa peňazí.

Čo všetko Lenovo prináša, nájdete v stručnom zozname nižšie, a to vrátane odporúčanej cenovky a dostupnosti. Za povšimnutie určite stojí aj nové – modernejšie – logo spoločnosti.

Lenovo A6010

Typický prototyp mid-range čínskeho smartfónu s agresívnou cenovkou. Model A6010 ponúka 5-palcový HD displej, 4G konektivitu, čipset Snapdragon 410, 2 GB operačnú pamäť, 16 GB interné úložisko, slot pre microSD kartu a aj dual SIM funkcionalitu.

lenovo-launch-a6010

Cena: 169 EUR
Dostupnosť: od novembra

Lenovo Vibe P1

Veľký, celokovový a s obrovskou batériou – to je novinka P1, ktorá má okrem iného aj serióznu unibody konštrukciu či snímač odtlačkov prstov. Tento kúsok je určený najmä pre podnikateľov, manažérov alebo biznismenov, ktorí potrebujú na cesty spoľahlivý pracovný nástroj. Technické špecifikácie zahŕňajú 5,5-palcový panel v rozlíšení Full HD, 5000 mAh zdroj energie, NFC, schopný mid-range čipset Snapdragon 615, 13 a 5 MPx fotoaparáty, microSD a samozrejme aj dual SIM. Nechýba mu ani hardvérové tlačidlo na aktiváciu šetriaceho módu, inteligentné audio s uzavretou zvukovou komorou pre lepšiu rezonanciu a lepšie basy, zaoblená zadná strana konštrukcie pre lepšiu ergonómiu, rýchle zaostrovanie fotoaparátu alebo rýchle nabíjanie (plná kapacita za 2 hodiny a 40 minút).

lenovo-vibe-p1-p1m-titulka

Cena:  349 EUR
Dostupnosť: už dostupný

Lenovo Vibe P1m

Menší a aj lacnejší súrodenec modelu P1. Tento smartfón pozostáva z 4000 mAh batérie, 5-palcového zobrazovacieho panelu (HD), štvor-jadrového MediaTek-u na takte 1.0 GHz, 2 GB RAM-ky, 16 GB úložiska s microSD slotom či 8 a 5 MPx foťáku. Vďaka nanotechnológii P2i mu navyše nevadí ani trošku špliechajúcej vody.

Cena:  199 EUR
Dostupnosť: už dostupný

Lenovo PHAB

Tento pekný hybrid medzi telefónom a tabletom pozostáva z obrovskej uhlopriečky (7″), 4250 mAh batérie alebo užitočnej funkcionality 360̊ Voice, vďaka ktorej používateľ nadobudne možnosť telefonovať pohodlným a hlavne kvalitným spôsobom bez nutnosti držať phablet v rukách alebo pri uchu. Jej súčasťou sú tri optimálne umiestnené mikrofóny, zvukový procesor a špičkový reproduktorový zvuk.

Cena: 179 EUR
Dostupnosť: už dostupný

Lenovo PHAB PLUS

Menší (6,8″) ale lepšie vybavený – s Lenovo PHAB PLUS vám narastie rozlíšenie na Full HD a na slušný výkon zase poslúži Snapdragon 615. Špecifikácie v tom prípade zahŕňajú 2 GB RAM, 13 MPx hlavný fotoaparát, 32 GB úložisko (microSD) a aj Dolby ATMOS, virtuálny priestorový zvuk, vďaka ktorému si budeme môcť poriadne vychutnať dobrý film. Telo tvorí jeden kus prémiového materiálu, leštené tlačidlá a ladné krivky. Vo výbave má oproti PHAB menšiu kapacitu batérie – jeho je 3500 mAh.

PHAB-Plus_Family_02

Cena: 299 EUR
Dostupnosť: už dostupný

Lenovo Vibe S1

Jedna z najväčších dobrôt z kuchyne spoločnosti Lenovo. S1 sa vyznačuje extrémne ergonomicky pozitívnou stavbou konštrukcie, ktorá zabezpečí, že nám do rúk sadne ako včela na med. Prehnutá zadná strana vytvára dokonalý tvar, vďaka čomu ho je nesmierne pohodlné držať. Tú tvorí odolné sklo Gorilla Glass, ako aj na prednej strane pred displejom. Najviac ale vyniká v duálnom SELFIE foťáku, ktorý umožní komplexnejšie ovládanie hĺbky a ďalšie zaujímave veci. Špeciálny VIBE Xtension blesk zase prinesie umelé osvetlenie pre prípad zlých svetelných podmienok, takže selfie záber v noci už nebude viac problémom. A aby sme nezabudli, miesto S615 je tu tentokrát jeho osemjadrová alternatíva MediaTek MT6752. V predpredaji navyše ponúka výrobca ako bonus selfie palicu.

lenovo-vibe-s1-3

Cena: 369 EUR
Dostupnosť: polovica novembra

Lenovo Yoga Tab 3 8″ a 10″

Dva šikovné a dostupné tablety s dvomi rozdielnymi uhlopriečkami displejov (8 a 10 palcov v HD). Lenovo ich obohatilo o hliník či otočné 8 MPx fotoaparáty, ktoré sa dokážu pohybovať v 180 stupňovom rozpätí, takže sú veľmi flexibilné. Bohaté audio Dolby ATMOS aj tu obohatí pôžitok z multimédií, na ktoré sú stvorené.

Family shot_YT3 8 & 10_02

Cena: 189 a 249 EUR
Dostupnosť: 8″ už je, 10″ od konca októbra

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Hi-tech produkt za vysokú cenu a so zabudovaným projektorom so svietivosťou 30 lúmenov a možnosťou vytvoriť až 70-palcový obraz. Yoga Tab 3 Pro predstavuje kombináciu pokročilého hardvéru v precízne opracovanom tele z hliníka a tkaniva s vizuálny vzhľadom kože. Okrem ozrutnej 10200 mAh batérie poteší aj šikovný stojan alebo vešiak. 10″ zobrazovací panel v jemnom Quad HD rozlíšení, JBL audio so štyrmi reproduktormi, Dolby ATMOS a Wolfson Master Hi-Fi pre zmenu potešia každého správneho milovníka kinematografie. S tak silnou zostavou chce Lenovo preraziť na TOP hi-tech trhu medzi inými vrcholovými spoločnosťami, ako je Samsung či Apple.

YT3 10 Pro_4 Modes_03

Cena:  499 EUR
Dostupnosť: polovica novembra