Úvod Výrobcovia Samsung Chcete lacný Samsung? Radšej kupujte hneď, ich predaj môže čoskoro skončiť

Chcete lacný Samsung? Radšej kupujte hneď, ich predaj môže čoskoro skončiť

3
Samsung Galaxy J5

Ak máte záujem o jeden z „lacnejších“ Samsung smartfónov, konajte. Podľa posledných špekulácií je údajne možné, že Samsung stiahne z holandského trhu všetky telefóny s cenou do 250 €. Ten však nie je jediný, smartfóny sa môžu stratiť aj z ďalších krajín západnej Európy. Dôvodom je neuspokojivý tržný podiel.

O celej záležitosti informoval zástupca holandského portálu QotentMatters, Danijel Dercksen, na svojom twitterovom účte.

Samsung

Okrem Holandska majú lacné smartfóny postupne vymiznúť aj z iných, bližšie nešpecifikovaných západoeurópskych trhov. Avšak tvrdenie Danijela Dercksena žiadne iné zdroje nepotvrdili, no nie je nezvyčajné, že oficiálne zdroje v týchto prípadoch mlčia.

Zmyslom tohto radikálneho riešenia je, aby sa Samsung s lacnejšími smartfónmi mohol viac zamerať na rozvojové trhy, kde majú väčšinový podiel. Na vyspelejších trhoch by sa výrobca zameral na modely strednej a vyššej triedy, vrátane modelových radov Galaxy A, Galaxy S a Galaxy Note. Navyše by toto riešenie Samsungu pomohlo upevniť svoju pozíciu na rozvojových trhoch

Samsung by tak na každom trhu predával zariadenia, ktoré sú adekvátne k dopytu a finančnej situácii na danom mieste. Týmto krokom by tak navyše Samsung ušetril, čo naznačuje nové zmýšľanie spoločnosti o celkových predajoch.

Ak je teda Dercksenovo tvrdenie založené na pravde, je možné, že zo západoeurópskych trhoch by zmizli i tohtoroční zástupcovia radu Galaxy J (J1, J5, J7 a septembrový J2).