Úvod Zaujímavosti Česká charita chce z bezdomovcov spraviť chodiace Wi-Fi a externé batérie

Česká charita chce z bezdomovcov spraviť chodiace Wi-Fi a externé batérie

2
Tričká WiFi4Life

Čo by ste povedali na to, ak by vám nejaký pán z ulice poskytol bezplatný prístup k bezdrôtovému internetu alebo dobitie batérie vo vašom smartfóne? Mnohí moderní ľudia také niečo samozrejme privítajú s otvorenou náručou. A čoskoro sa niečo také aj zrejme naozaj stane realitou.

Česká charita WiFi4Life plánuje vybaviť bezdomovcov mobilným Wi-Fi routrom a externými batériami, za čo ich následne odmenia dobrým jedlom alebo teplým oblečením.

Vybrali sme si týchto ľudí zámerne, pretože trávia veľa času v uliciach, nemajú žiadnu prácu a my to chceme napraviť… Poskytovanie internetu je jednou z vecí, ktorú môžu vykonávať,“ uviedol Luboš Boleček, šéf charity, pre spravodajský web RT.

WiFi4Life plánujú svoj projekt realizovať v hlavnom meste Českej Republiky, od čoho si sľubujú najmä lepšie turistické skúsenosti.

… je to moderné, je to praktické a užitočné pre každého, pre stratených turistov v centre Prahy,“ dodal na margo mobilných Wi-Fi hotspotov koordinátor charity Václav Hovorka.

Peniaze z Indiegogo

Na tento ambiciózny projekt však nechcú využívať peniaze z vreciek daňových poplatníkov, ale finančné injekcie priamo od ich podporovateľov z web stránky indiegogo.com. Za dva mesiace dokázali vyzbierať takmer 400 eur. Konečný cieľ 5 500 eur ale zostáva ešte poriadne ďaleko.