Úvod Novinky Výrobcovia Viceprezident MEIZU zaútočil na Snapdragon 810: Kazí používateľské skúsenosti!

Viceprezident MEIZU zaútočil na Snapdragon 810: Kazí používateľské skúsenosti!

0
Nové logo MEIZU

Popri odhalení novej modelovej línie PRO zaznelo zopár kritických slov aj na problémami zmietaný hi-end čipset od americkej spoločnosti Qualcomm. Viceprezident nešetril Snapdragon 810 vraj preto, lebo pri jeho nedostatkoch vzniká negatívna spätná väzba od zákazníkov. Nikto z mobilného priemyslu sa navyše túto pravdu neodvážil doteraz povedať.

Čínsky výrobca avizoval PRO smartfóny už dlhšie. Na verejnosť sa dostala pekná upútavka a unikli aj fotografie, na ktorých má byť krabička jedného z produktov.

Veľa spotrebiteľov špičkových výrobcov hardvéru slepo nasledujú trend, miesto toho, aby vyriešili fundamentálne problémy. Veľa známych vlajkových lodí používa Qualcomm Snapdragon 810, avšak skúsenosti nestoja vôbec za nič, spotrebitelia sú často oklamaní. Pravdupovediac, niekto z priemyslu neprezradil pravdu, Meizu ale dúfa, že predstavením značky PRO zmení tento status,“ prezradil Li Nan, Viceprezident Meizu.

Snapdragon a problémy

Čipset sprevádzajú problémy už tohtoročného MWC a nevyhol sa im ani One M9 od HTC, ktorý ale neskôr vyriešili softvérovou aktualizáciou. Stačilo znížiť frekvenciu procesoru a teplota prestala dosahovať závratné výšky. Veľa spoločností neskôr pristúpilo na integráciu údajne už opravenej generácie v2.1, a to vrátane Xiaomi. Phablet Mi Note Pro dokonca výbavili patentovaným chladením, no ani to príliš nepomohlo. Taktiež sme zvedaví, ako dopadne Xperia Z5 v prvých recenziách.