Už dávnejšie sa objavila informácia, že Samsung chystá novú líniu zariadení s označením „Galaxy O“, pričom nebolo vcelku jasné, či pôjde o smartfóny, tablety alebo zariadenia pre virtuálnu realitu.

Oddnes sme múdrejší a benchmark štandard odhalil existenciu smartfónu Samsung O5, ktorý by sa dal zaradiť svojou špecifikáciou niekde do nižšej triedy.

GFXBenchmark hovorí, že toto zariadenie príde s 5 palcovým displejom s rozlíšením 720 x 1280 pixelov1,3 GHz, štvorjadrovým procesorom Exynos 3475 alebo 1 GB operačnou pamäťou RAM.

Fotoaparáty budú mať 8 MPix a 5 MPix, pričom obom nebude chýbať schopnosť nahrávať video v 1080p rozlíšení. Samsung O5 príde od výroby s ešte stále najnovším Androidom 5.1.1 Lollipop (Android 6.0 Marshmallow bude uvedený 29. augusta na tlačovom podujatí Google) a zariadeniu bude chýbať napríklad NFC čip.

Tieto vlastnosti logicky naznačujú aj nízku cenu zariadenia. Na túto skutočnosť si však budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

CPcEOdSVEAAN2pV

Samsung však bude musieť ísť s cenou poriadne dole, pokiaľ chce konkurovať napríklad zariadeniam od Huawei či Xiaomi, ktoré ponúkajú slušnú pridanú hodnotu za málo peňazí.