Úvod Výrobcovia Qualcomm Qualcomm: Momentálne sa pripravuje 30 smartfónov so Snapdragon 820

Qualcomm: Momentálne sa pripravuje 30 smartfónov so Snapdragon 820

1
Snapdragon

Počas uplynulých týždňov sa čoraz viac a viac začalo hovoriť o chystanom vlajkovom čipsete od Qualcommu, novom Snapdragon 820. Novinka láka pozornosť mnohých ľudí, a to aj vďaka samotnému marketingu spoločnosti, ktorý o ňom informácie zverejňuje po kúskoch, ako aj vďaka informáciám, že ho Samsung využije v chystanom Galaxy S7. Pre samotného výrobcu čipov môže ísť vzhľadom na zlé tepelné vlastnosti Snapdragon 810 o jeden z najdôležitejších kúskov kremíka.

Podľa nových informácií pochádzajúcich z Číny mal prezident Qualcommu, Frank Meng, nedávno prezradiť, že na smartfónoch so Snapdragon 820 už pracuje niekoľko výrobcov smartfónov. Meng povedal, že s ich novým čipom je v príprave približne 30 modelov smartfónov.

Meng neupresnil, o ktorých výrobcov sa jedná, no predpokladáme, že medzi nimi nebude chýbať napríklad Sony, HTC, LG, Xiaomi, ZTE a mnohí ďalší.

Qualcomm by mal prvé testovacie jednotky začať rozposielať v októbri. Zaujímavé však je, že Samsung už testovacie kusy dostal a jeho inžinieri tak majú plné ruky práce s jeho optimalizáciou.

Snapdragon 820 ponúkne nové, vlastné CPU jadrá, oveľa výkonnejší grafický čip Adreno 530, nový Hexagon 680 DSP čip a natívnu ochranu proti malwaru. Zdroje ďalej tvrdia, že Snapdragon 820 bude vyrobený 14nm FinFET procesom od Samsungu, čo by malo pomôcť s prehrievaním.