To, že sa spoločnosť OnePlus chystá zaútočiť na trh ďalším smartfónom po zariadení OnePlus 2, nie je žiadnym tajomstvom, keďže to už dávnejšie potvrdili predstavitelia spoločnosti. 

Prvotné informácie naznačovali pomenovanie OnePlus Mini, údajné zdroje z partnerských spoločností OnePlus však uviedli, že zariadenie ponesie názov OnePlus X.

Čo sa týka charakteru smartfónu, ten bude mať hardvér strednej triedy, pričom ale tvorcovia budú dbať na dizajn a spracovanie. Chcú tak zasiahnuť skupinu používateľov, ktorí smartfón používajú skôr priemerne s bežnými funkciami, ale chcú vlastniť dobre vyzerajúci a originálny smartfón.

Kým OnePlus 2 zdieľa množstvo vizuálnych prvkov s predošlou generáciou OnePlus One, One Plus X by mal ísť vlastnou dizajnovou cestou.

Čo sa týka parametrov, zatiaľ vieme, že zariadenie bude mať displej s uhlopriečkou 5 palcov so zatiaľ neznámym rozlíšením (predpokladáme Full HD), procesor Snapdragon 801 a dokonca aj snímač odtlačkov prstov.

OnePlus_X

Zaujímavá je hlavne cena, ktorá by mala byť podľa zdrojov iba 249 dolárov, pričom nie je jasné, či pri predaji tohto smartfónu spoločnosť využije opäť pozvánkový systém.

Výrobca by chcel totižto OnePlus X priviesť na trh ešte v predvianočnom období podobne ako množstvo iných výrobcov. Takýto systém by mohol potencionálnych kupujúcich „darčekov“ skôr odradiť a postarať sa o to, že sa uchýlia ku konkurencii.

Postupne sa budú určite vynárať ďalšie a ďalšie informácie, fotografie alebo uniknuté snímky, ktoré vám samozrejme prinesieme.