Úvod Konkurencia Apple Smartfón opäť zachránil život: Študent prežil vďaka iPhone, guľka sa iba odrazila!

Smartfón opäť zachránil život: Študent prežil vďaka iPhone, guľka sa iba odrazila!

11

Kalifornský smartfón s iOS dokáže okrem ‚magických vecí‘ dokonca aj zachraňovať životy. Presvedčil nás o tom vďaka ešte čerstvému prípadu, kde napadnutého študenta zachránil jeho pevnou konštrukciou z hliníku a odolného skla.

Maskovaný zlodej mal zálusk na ruksak pre notebooky, ten mu však obeť zo svojich pliec nechcela za žiadnych okolností dať. Pri fyzickej škriepke nakoniec padol jeden výstrel. Počas ozbrojeného lúpežného prepadnutia bol odcudzený model od spoločnosti HP.

Informoval spravodajský web NBC.

Šokovaný študent americkej univerzity v Kalifornii bol ale v tom, že mu vystrelená guľka z pištole útočníka prešla telom – vo vrecku nohavíc mal však skrytý iPhone, ktorý celú situáciu pred veľkou drámou zachránil.

Rifle boli roztrhnuté a keď mi ukázal jeho iPhone … uvidel som, že ho zničil projektil z náboja. Takže nakoniec zachránil jeho život,“ prezradil spolubývajúci obete.

Hrdinský iPhone (foto: Fresno Police Department)
Hrdinský iPhone (foto: Fresno Police Department via NBC)

A keďže je útočník stále na slobode, študent odmietol prezradiť svoje meno, nakoľko sa obáva, že by mohol prísť o život.

Podobný prípadov, kde zachraňovali smartfóny život používateľa, bolo v minulosti hneď niekoľko – známy je aj ten so Samsung Galaxy Mega či legendárnym HTC EVO 3D.