Už nejaký čas je známe, že niekdajší líder v oblasti manažérskych smartfónov prinesie na trh vôbec po prvýkrát smartfón s OS Android a navyše s vysúvateľnou hardvérovou klávesnicou.

Jeho označenie je Venice. Dávnejšie sa nám odhalili aj parametre, respektíve ich časť, no zariadenie sme mohli vidieť len na rendroch alebo nekvalitných fotografiách.

Serveru AndroidAuthority sa k tomuto z jedinečnému smartfónu podarilo dostať a priniesol nám tak reálny pohľad na zariadenie prostredníctvom fotografií.

Z nich badať plné použitie operačného systému Android, ktorý však bude vybavený aj funkciami, ktoré sú známe z OS BlackBerry 10.

Na snímkach môžeme vidieť typický zásobník pre widgety a nastavenia s vlastným dizajnom ikon. Karty aplikácií majú rôzne veľkosti a spolu s Google Now môžete spustiť aj vyhľadávanie alebo okamžite odoslať správu.

Za „omak“ bude rozhodne stáť hardvérová klávesnica, ktorá je pre BlackBerry typická a podľa zatiaľ dostupných informácií príde BlackBerry Venice s 5,4 palcovým displejom, procesorom Snapdragon 808 s GPU Adreno 418, 3 GB pamäťou RAM a 18 MPix fotoaparátom s optickou stabilizáciou obrazu.

Smartfón BlackBerry Venice bude uvedený na trh niekedy v novembri najskôr v USA, a to rovno prostredníctvom štyroch najväčších operátorov. Pozrite si živé fotografie.

Boot-screen-says-BlackBerry-powerede-by-Android
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (3)
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (2)
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (1)
Send-an-email-post-an-event-to-the-calendar-and-more-all-from-the-home-screen
Widgets-are-available-for-the-device
The-phone-will-have-an-18MP-rear-camera-with-OIS
Recent-apps-cards-change-size-depending-on-usage