Úvod Novinky Samsung mení plány: Galaxy Note5 má do Európy doraziť už 28. augusta

Samsung mení plány: Galaxy Note5 má do Európy doraziť už 28. augusta

7

S kľudným svedomím môžeme tvrdiť, že Samsung svojím rozhodnutím nepredávať Note5 v Európe nahneval tisíce čakajúcich zákazníkov. My sme hneď po zistení tejto informácie začali špekulovať o tom, prečo by to Samsung robil a že sa môže jednať o mylnú informáciu. Vyzerá to tak, že sa táto predtucha môže vyplniť.

Jednému čitateľovi webu GSMArena.com to totiž nedalo spávať a tak sa rozhodol snoriť po rôznych certifikačných weboch, až kým nenarazil na zmienku o zariadení s označením SM-N920F. V minulosti Samsung používal príponu „F“ na označenie európskych verzií svojich zariadení.

Zmienka o SM-N920F sa objavila na webe Bluetooth.org – úrade, ktorý certifikuje konektivitu zariadení. Okrem toho sa súčiastky patriace SM-N920F objavili aj v Indii, konkrétne sa jednalo o predný fotoaparát, ktorý do krajiny poslali z Kórey. Existuje teda dostatok dôkazov na to, aby sme vedeli, že európska verzia Note5 jednoznačne existuje.

Čerešnička na torte však pochádza z kórejských médií, ktoré sa zamerali na cenu zariadenia, ktorá je v domovskej Južnej Kórei nižšia, než cena predchádzajúcich generácií zariadení radu Note. Zaujímavé je však aj to, že v rovnakom článku sa venujú aj európskej verzii, ktorá sa podľa ich informácií začne predávať už 28. augusta.

Či mal Samsung posunuté uvedenie na trh pre Európu v pláne od začiatku alebo len podľahol tlaku nespokojných zákazníkov sa už asi nedozvieme. Tak či tak sú to dobré správy pre všetkých milovníkov telefónov s inteligentným perom S Pen.