Úvod Konkurencia Microsoft Microsoft má dôvod na oslavu: Ich Windows 10 beží na vyše 50...

Microsoft má dôvod na oslavu: Ich Windows 10 beží na vyše 50 miliónoch počítačov

18

Po približne dvoch týždňoch inštalácií a usilovného rozposielania aktualizácií ma Microsoft poriadny dôvod na úspech. Jeho nový Windows 10 má byť obrovským úspechom. S neoficiálnymi číslami počtu inštalácií prišiel server WinBeta.org, ktorý tvrdí, že beží už na vyše 50 miliónoch počítačov.

Windows 10 je bezplatná aktualizácia pre všetkých tých, ktorí používali Windows 7, 8 a 8.1. Microsoft ho sprístupnil ešte 29. júla a po menších problémoch, ktoré rýchlo vyžehlil sa spustila hromadná vlna aktualizovania. Microsoft už teraz dolaďuje verziu pre Xbox One a rovnako aj pre svoje smartfóny a tablety z radu Lumia, resp. Surface.

Redmondský gigant má však oveľa väčšie plány. Predpokladá, že do roku bude na desiatke bežať až jedna miliarda prístrojov. Takéto vysoké ambície prezradil na konferencii Build, Terry Myerson.

Ak už na Windows 10 bežíte aj vy, na prvú veľkú aktualizáciu by ste sa mali pripraviť už niekedy v októbri tohto roka. Priniesť by mala novú univerzálnu aplikáciu pre komunikáciu, ako aj podporu pre rozšírenia v prehliadači Edge.

Tak čo, aktualizovali ste svoje počítače či notebooky, alebo ste sa túto aktualizáciu rozhodli vynechať?