Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo predstavilo VIBE Shot: Smartfón s 16 Mpx OIS foťákom, tricolor bleskom...

Lenovo predstavilo VIBE Shot: Smartfón s 16 Mpx OIS foťákom, tricolor bleskom a atraktívnou cenou

4

Čínsky výrobca Lenovo dnes na udalosti v Bratislave pre slovenský trh predstavil svoju novinku, ktorú celému svetu ukázal ešte pred pár mesiacmi na MWC 2015. Jedná sa o elegantný smartfón s atraktívnou cenovkou, ktorý sa zameriava hlavne na kvalitný fotoaparát.

Na jeho zadnej strane totiž nájdete 16 Mpx BSI senzor s optickou stabilizáciou obrazu, tricolor LED blesk a kvalitný objektív, ktorý je prekrytý zafírom, aby sa nepoškriabal. Spomenúť sa určite oplatí aj jeho hliníkovú konštrukciu, ktorá je hrubá len 7,3mm, ako aj zadnú stranu, ktorá je prekrytá vrstvou Gorilla Glass 3.

Za špecifikácie sa nemusí hanbiť

Zariadenie ponúka 5-palcový 1080p displej s pixelovou hustotou 400+ ppi. V jeho vnútri tiká 64-bit Snapdragon 615, ktorému sekundujú 3 GB operačnej pamäte RAM. Tie dopĺňa 32 GB rozšíriteľnej pamäte. Okrem toho vďaka dual SIM ponúka skvelú konektivitu – vrátane 4G LTE – čo ocenia hlavne tí, ktorí využívajú služby dvoch operátorov, poprípade dva balíčky od jedného. Telefón napája 2 900 mAh batéria, ktorá by mala zaručiť minimálne jeden deň náročnejšieho využívania. O softvér sa stará Android 5.0 Lollipop, do ktorého je vložené používateľské prostredie od Lenovo.

Zábery z predstavenia

lenovo-vibe-shot
lenovo-vibe-shot-2
lenovo-vibe-shot-3
lenovo-vibe-shot-4

Vzhľadom na to, že Lenovo sa novinkou snaží preraziť hlavne v kategórii kompaktných fotoaparátov, musíme spomenúť aj niektoré z najzaujímavejších foto-vychytávok. O čo najvyššiu kvalitu fotografií sa postará šesťdielny objektív, ktorý je posadený pred 16 Mpx senzorom s optickou stabilizáciou obrazu. Ten zaručí, že snímky nebudú rozmazané, resp. rozmazanie čo najviac zredukuje.

vibe-shot-2

Nechýba ani laserové zaostrovanie, ktoré má byť až 2x rýchlejšie a presnejšie, než bežné automatické ostrenie. Výrobca samozrejme nezabudol ani na fyzické tlačidlo pre spúšť či 8 Mpx predný fotoaparát, ktorý nebude mať problém vás zachytiť či už osamote alebo s priateľmi, poprípade rodinou.

Kľúčové vlastnosti VIBE Shot

  • Elegantné hliníkové telo
  • Ostré fotografie vďaka laserovému zaostrovaniu a optickej stabilizácii
  • Bohatý výkon vhodný aj pre náročné hry
  • 4G LTE a dual SIM konektivita
  • 32 GB úložisko v základnej výbave s možnosťou rozšírenia až o 128 GB

Zariadenie je dostupné od dnes v partnerských obchodoch Lenovo za cenu 399 EUR v bielom prevedení. Ďalšie farby pribudnú neskôr.