Už dávnejšie sa objavili informácie o tom, že sa spoločnosť HTC plánuje vrátiť do prvej ligy smartfónov s novým, nadupaným zariadením, ktoré by sa malo trochu odkloniť od aktuálnej One série.

Čínsky technologický server mobile-dad.com sa údajne dostal k detailom o novom HTC smartfóne, ktorý by mal niesť nové pomenovanie O2 a malo by ísť o poriadne delo.

HTC O2 by tak mal byť vybavený 6 palcovým QHD displejom s hustotou 490 ppi, poháňať by ho mal procesor Snapdragon 820 s GPU Adreno 530 – ktorý síce ešte nebol oficiálne predstavený, ale výrobcovia ako HTC, Sony či Samsung už obdržali testovacie kusy a samozrejme nebude chýbať 4 GB pamäť RAM.

Čo sa týka fotoaparátov, zadný bude mať 20,7 MPix, predný 5 MPix, snímky uložíte do 64 alebo 128 GB úložiska – podľa verzie, batéria by mala mať kapacitu 3500 mAh, výrobca ostane verný audio technológii BoomSound a ako bonus bude IP certifikácia s ochranou voči vode a prachu.

Koncept extrémne tenkého HTC smartfónu
Koncept extrémne tenkého HTC smartfónu

Správy ďalej hovoria aj o 5 palcovej verzii HTC O2 smartfónu, ktorá však príde na budúci rok, a to s 2K alebo rovno 4K displejom. Ponúknuť by mal aj silnejší procesor Snapdragon 82(x), ktorý by mal mať osem jadier s taktom 3.(x) GHz.

Ostatné parametre korešpondujú so 6 palcovou verziou. Dizajn smartfónu by sa nemal radikálne odlišovať od One série, určite však bude jeho vzhľad inovovaný a malo by ísť tak o kvázi naozaj „nový“ smartfón.

Pokiaľ sa tieto informácie postupne potvrdia, rozhodne sa máme na čo tešiť. HTC totižto už pri dlhodobo trvajúcom trhovom nezdare potrebuje nový kľúčový produkt ako soľ.