Vývojári fungujúci pod spoločnosťou Cynogen tvoria vôbec najpopulárnejšie alternatívne Andoid ROM-ky pre mobilné zariadenia, pričom predstaviteľ spoločnosti Adnan Begovic prišiel so zaujímavým míľnikom.

Upravený Android operačný systém spoločnosti Cynogen (CyanogenMod) aktuálne používa cez 50 miliónov jedincov, čo je rozhodne obdivuhodné číslo a jedná sa o viac používateľov ako majú Windows Mobile a BlackBerry dohromady.

Podľa renomovanej analytickej agentúry IDC, tvorí od 1. štvrťroku 2015 Windows Mobile na celosvetovom trhu  2,7 % časť, BlackBerry naďalej klesá aktuálne na hodnotu 0,3 % trhového podielu a Cyanogen aktuálne drží niečo málo cez 3 % podielu na celosvetovom trhu so smartfónmi.

Podľa výhľadov do budúcnosti, Cyanogen bude svoj podiel aj naďalej zväčšovať a očakáva sa, že práve WM či BlackBerry opäť podielovo klesne.

Cyanogen dostal nejednu štedrú finančnú podporu od rôznych technologických firiem, medzi ich zamestnancami môžeme nájsť skutočné softvérové talenty, kde spoločnosť stále hľadá nové a aj keď im zlyhalo partnerstvo s populárnym výrobcom OnePlus, predstavitelia Cynogen sa nechali počuť, že plánujú uzavrieť dohody s „veľkými čínskymi dodávateľmi“.

Android ROM-ky Cyanogen vývojárov sa stali populárne hlavne vďaka skvelej optimalizácií a funkcionalite navyše oproti štandardnému Androidu, tvorcovia navyše tvorili Android ROM-ky s novšou verziou Androidu aj pre staršie smartfóny, pri ktorých sa výrobca už vykašlal na aktualizácie.