Údajne Galaxy Note 5

Smartfón, ktorý snáď už poznáme ako po oficiálnom predstavení, odhaľujú ďalšie uniknuté materiály. Tentokrát koluje internetom niekoľko marketingových obrázkov, podľa ktorých je jasne vidieť, že tohtoročná generácia populárneho juhokórejského zariadenia opäť ponesie vizuálne spracovanie ako súčasná vlajková loď s logom Samsung.

Tešiť sa tak môžeme na neobyčajný hliníkový rám či zafarbené ochranné sklo na zadnej aj prednej strane smartfónu. Konštrukcia by ale mala podľa dostupných detailov od spoločnosti Rearth niesť niekoľko drobných fyzických zmien, kde sa zrejme výrobca poučil z ergonomických chýb Galaxy S6 a S6 edge. Zlou správou je však absencia vymeniteľnej batérie, ktorú mnohí lojálni zákazníci pomerne dosť obľubovali.

Galaxy Note 5 ponúkne mierne lepšiu hardvérovú výbavu, vrátane ePOP čipsetu Exynos 7422, kde sa má nachádzať aj operačná pamäť o veľkosti 4GB a v energeticky-efektívnom štandarde LPDDR4. Kuloárne informácie taktiež spomínajú 4,100 mAh báteriu alebo ešte inteligentnejší stylus s dvomi tlačidlami.

Predstavenie zrejme prebehne tento rok o pár dní skôr, keďže chce juhokórejský gigant získať kvôli očakávanému iPhone 6s Plus väčšiu časovú rezervu. Veľa webov hovorí už o 21. auguste.

galaxy-note-5-5
galaxy-note-5-6
Údajne Galaxy Note 5
galaxy-note-5-4
galaxy-note-5-2