Úvod Zaujímavosti Bez LIMITU: Samsung vyvíja displeje s rozlíšením 11K, hustota pixelov má dosiahnuť...

Bez LIMITU: Samsung vyvíja displeje s rozlíšením 11K, hustota pixelov má dosiahnuť až 2 250 ppi!

V roku 2018 budeme zrejme svedkami príchodu nie len extrémne-rýchleho 5G internetu, ale aj extrémne-jemných displejov.

8
Galaxy S6 edge

Tak sa zdá, že spoločnosť z Južnej Kórei nemá žiadne hranice a opäť hodlá posunúť latku v oblastiach inovácií spotrebiteľských technológií do poriadne vysokej úrovne. Podľa čerstvých správ má totiž Samsung v spolupráci s miestnou vládou a ďalšími trinástimi spoločnosťami vyvíjať zobrazovacie jednotky, ktoré sú oproti tým dnešným úplne niekde inde.

Ambiciózny plán odhalil riaditeľ divízie Samsung Display Chu Hye Yong na workshope, pričom náročný vývoj a spolupráca začala už od 1. júna. Juhokórejská vláda investuje do projektu počas následujúcich piatich rokov 26,5 milióna amerických dolárov.

Prvý prototyp 11K displeja pre mobilné zariadenia s neuveriteľným počtom pixelov na jeden palec (2250 ppi) by sme mohli uvidieť v rovnakom roku a na rovnakom mieste, kde bude mať premiéru aj mobilný 5G internet – teda na zimných olympijských hrách Pyeongchang 2018.

Spoločnosť Samsung má dokonca za cieľ do panelov implementovať tzv. troj-rozmerný efekt. „Pokiaľ rozlíšenie extrémne narastie, vytvorí sa optická ilúzia, ktorá je v podstatne to isté, ako keby sa pozeráte na 3D obrazovky,“ uvádza web ET News.

Súčasné vlajkové lode od viacerých popredných výrobcov disponujú rozlíšením 2K, takže dosahujú pri 5 a viac-palcových uhlopriečkach cez 500 ppi.